Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

259 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.

Krok 3

Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej