Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

258 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.

Krok 3

Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej