Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów
łatwe
255 osób zapisało

Składniki
30 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.
Krok 2
Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.
Krok 3
Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej