Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.

Krok 3

Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej