Sałatka z zielonej fasolki i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

164 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

10 dekagramów

0

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry osolonej wody. Ugotuj w niej zieloną fasolkę szparagową, po czym osącz ją i ostudź.

Krok 2

Sparz pomidory, obierz ze skóry i pokrój w dowolny sposób.

Krok 3

Obierz cebulę i pokrój w krążki, ser feta w kostkę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj składniki sałatki z Sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i listkami świeżego oregano. Dopraw sałatkę do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej