Sałatka z truskawek i szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawek i szparagów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

40 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój w plastry. Truskawki pokrój również w plastry i ułóż wszystko na talerzu.

Krok 2

Szparagi chwilę gotuj, następnie schłódź w zimnej wodzie. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę.

Krok 4

Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika

Krok 5

Ser zetrzyj na płatki i posyp nim sałatkę.

1

Opinie o przepisie

  • Natalia Rochalska

    Natalia Rochalska , 02.06.2020

    Bardzo ❤️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej