Sałatka z truskawek i szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawek i szparagów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

40 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój w plastry. Truskawki pokrój również w plastry i ułóż wszystko na talerzu.

Krok 2

Szparagi chwilę gotuj, następnie schłódź w zimnej wodzie. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę.

Krok 4

Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika

Krok 5

Ser zetrzyj na płatki i posyp nim sałatkę.

1

Opinie o przepisie

  • Natalia Rochalska

    Natalia Rochalska , 02.06.2020

    Bardzo ❤️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej