
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
40 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w plastry. Truskawki pokrój również w plastry i ułóż wszystko na talerzu.
Krok 2
Szparagi chwilę gotuj, następnie schłódź w zimnej wodzie. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę.
Krok 4
Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika
Krok 5
Ser zetrzyj na płatki i posyp nim sałatkę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej