
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
40 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w plastry. Truskawki pokrój również w plastry i ułóż wszystko na talerzu.
Krok 2
Szparagi chwilę gotuj, następnie schłódź w zimnej wodzie. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę.
Krok 4
Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika
Krok 5
Ser zetrzyj na płatki i posyp nim sałatkę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej