
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
150 gramów
40 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i pokrój w plastry. Truskawki pokrój również w plastry i ułóż wszystko na talerzu.
Krok 2
Szparagi chwilę gotuj, następnie schłódź w zimnej wodzie. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę.
Krok 4
Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika
Krok 5
Ser zetrzyj na płatki i posyp nim sałatkę.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej