Sałatka z truskawek i szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawek i szparagów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

40 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój w plastry. Truskawki pokrój również w plastry i ułóż wszystko na talerzu.

Krok 2

Szparagi chwilę gotuj, następnie schłódź w zimnej wodzie. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę.

Krok 4

Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika

Krok 5

Ser zetrzyj na płatki i posyp nim sałatkę.

1

Opinie o przepisie

  • Natalia Rochalska

    Natalia Rochalska , 02.06.2020

    Bardzo ❤️

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawek i szparagów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z uszkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej