Sałatka z truskawek i szparagów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

200 gramów

1 sztuka

40 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i pokrój w plastry. Truskawki pokrój również w plastry i ułóż wszystko na talerzu.

Krok 2

Szparagi chwilę gotuj, następnie schłódź w zimnej wodzie. Potem pokrój w mniejsze kawałki i dołóż do truskawek.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i polej nim sałatkę.

Krok 4

Na wierzchu połóż liście sałaty i ziarna słonecznika

Krok 5

Ser zetrzyj na płatki i posyp nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej