Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

10

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę układamy na półmisku. Pomidorki kroimy na ćwiartki, pomidory suszone kroimy na kawałki, awokado w kostkę. Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pestkami dynii . Na to układamy pomidory, awokado i mozzarellę.

Krok 2

Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Sałatkę posypujemy świezo zmielonym pieprzem i polewamy sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej