Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

10

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę układamy na półmisku. Pomidorki kroimy na ćwiartki, pomidory suszone kroimy na kawałki, awokado w kostkę. Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pestkami dynii . Na to układamy pomidory, awokado i mozzarellę.

Krok 2

Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Sałatkę posypujemy świezo zmielonym pieprzem i polewamy sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kiełbasą
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej