
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
2 puszki
0.5 sztuki
200 gramów
1 szczypta
2 gramy
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę ugotuj, ziemniaki obierz, a potem marchewkę, ziemniaki, ser i jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
Rybę (łososia lub tuńczyka) rozdrobnij widelcem.
Krok 3
Oddziel żółtka od białek jaj i zetrzyj białka na tarce.
Krok 4
Cebulę czerwoną i szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 5
W formie do pieczenia ciasta układaj warstwy: Ziemniaki – posmaruj majonezem Marchewka – posmaruj majonezem Cebula czerwona Rybę – posmaruj majonezem Białko jaj Ser – posmaruj majonezem Żółtko jaj.
Krok 6
Udekoruj szczypiorkiem. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej