Świąteczna sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna sałatka z łososiem

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

2 puszki

0.5 sztuki

200 gramów

1 szczypta

2 gramy

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę ugotuj, ziemniaki obierz, a potem marchewkę, ziemniaki, ser i jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Rybę (łososia lub tuńczyka) rozdrobnij widelcem.

Krok 3

Oddziel żółtka od białek jaj i zetrzyj białka na tarce.

Krok 4

Cebulę czerwoną i szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 5

W formie do pieczenia ciasta układaj warstwy: Ziemniaki – posmaruj majonezem Marchewka – posmaruj majonezem Cebula czerwona Rybę – posmaruj majonezem Białko jaj Ser – posmaruj majonezem Żółtko jaj.

Krok 6

Udekoruj szczypiorkiem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej