Świąteczna sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna sałatka z łososiem

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

2 puszki

0.5 sztuki

200 gramów

1 szczypta

2 gramy

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę ugotuj, ziemniaki obierz, a potem marchewkę, ziemniaki, ser i jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Rybę (łososia lub tuńczyka) rozdrobnij widelcem.

Krok 3

Oddziel żółtka od białek jaj i zetrzyj białka na tarce.

Krok 4

Cebulę czerwoną i szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 5

W formie do pieczenia ciasta układaj warstwy: Ziemniaki – posmaruj majonezem Marchewka – posmaruj majonezem Cebula czerwona Rybę – posmaruj majonezem Białko jaj Ser – posmaruj majonezem Żółtko jaj.

Krok 6

Udekoruj szczypiorkiem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lekka sałatka Gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej