Świąteczna sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna sałatka z łososiem

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

2 puszki

0.5 sztuki

200 gramów

1 szczypta

2 gramy

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę ugotuj, ziemniaki obierz, a potem marchewkę, ziemniaki, ser i jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Rybę (łososia lub tuńczyka) rozdrobnij widelcem.

Krok 3

Oddziel żółtka od białek jaj i zetrzyj białka na tarce.

Krok 4

Cebulę czerwoną i szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 5

W formie do pieczenia ciasta układaj warstwy: Ziemniaki – posmaruj majonezem Marchewka – posmaruj majonezem Cebula czerwona Rybę – posmaruj majonezem Białko jaj Ser – posmaruj majonezem Żółtko jaj.

Krok 6

Udekoruj szczypiorkiem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej