
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
4 łyżki
2 puszki
0.5 sztuki
200 gramów
1 szczypta
2 gramy
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę ugotuj, ziemniaki obierz, a potem marchewkę, ziemniaki, ser i jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2
Rybę (łososia lub tuńczyka) rozdrobnij widelcem.
Krok 3
Oddziel żółtka od białek jaj i zetrzyj białka na tarce.
Krok 4
Cebulę czerwoną i szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 5
W formie do pieczenia ciasta układaj warstwy: Ziemniaki – posmaruj majonezem Marchewka – posmaruj majonezem Cebula czerwona Rybę – posmaruj majonezem Białko jaj Ser – posmaruj majonezem Żółtko jaj.
Krok 6
Udekoruj szczypiorkiem. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej