Świąteczna sałatka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna sałatka z łososiem

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

4 łyżki

2 puszki

0.5 sztuki

200 gramów

1 szczypta

2 gramy

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę ugotuj, ziemniaki obierz, a potem marchewkę, ziemniaki, ser i jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Rybę (łososia lub tuńczyka) rozdrobnij widelcem.

Krok 3

Oddziel żółtka od białek jaj i zetrzyj białka na tarce.

Krok 4

Cebulę czerwoną i szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 5

W formie do pieczenia ciasta układaj warstwy: Ziemniaki – posmaruj majonezem Marchewka – posmaruj majonezem Cebula czerwona Rybę – posmaruj majonezem Białko jaj Ser – posmaruj majonezem Żółtko jaj.

Krok 6

Udekoruj szczypiorkiem. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna sałatka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej