Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

10 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieszczamy w misce

Krok 2

Wszystko dokładnie blendujemy

Krok 3

Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy ok. 5min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej