Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

10 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieszczamy w misce

Krok 2

Wszystko dokładnie blendujemy

Krok 3

Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy ok. 5min

6

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 07.06.2022

    Szybko, prosto a jaki smak. Zapach czekolady unosi się po całej kuchni. Zrobiłam z mąki jaglanej, o wiele zdrowsze niż ze zwykłej mąki. Z owocami dla mnie idealne połączenie. Nie jadam ze śmietaną bo kaloryczne, a tak mogę więcej zjeść z owocami. Miałam obawy co do gałki muszkatołowej bo nie przepadam za nią, ale smakowały mi i to bardzo :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Lemko

    Monika Lemko , 30.06.2021

    TAK. Smak na czekoladę, smak na gofry, proszę bardzo mamy tu 2 w 1, a na dodatek z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej. Gofry zyskają zwolenników czekolady i tych co liczą kalorie, bo już nie musimy dodawać bitej śmietany, czy polewać sosami, wystarcza owoce, świetny przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 30.06.2021

    TAK* Przepis na te pyszne gofry zachwyca, jeśli nie wyjdą to znak, że zła gofrownica! Chrupiące ciasto z pysznymi dodatkami, które tak naprawdę wybieramy sami!!! U mnie często jest śmietana bita, borówka i malina też często zawita!!! Natomiast synek lubi jak jest po prostu suchy, najlepiej smakuje mu w szarym dniu pluchy!!! Kiedy nie można bawić się na dworze, wtedy taki pyszny gofr pomoże!!!! Poprawi humorek i nasyci, smakiem każdego za serce chwyci!!! SMACZNEGO! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław U.

    Mirosław U. , 21.06.2021

    TAK. Nie wiem, czy wiecie, ale to ostatnimi czasy bardzo chwytliwa przekąska, nie tylko w naszym powiecie: całkiem fajne gofry powstają, gdy trochę twarogu w swym wnętrzu mają. I w dodatku bardziej wartościowe są, dlatego ulubioną przekąskę mojej rodziny stanowią. Kształt również serwujemy niestandardowy. W gofrownicy, która tworzy „frytkowe” z gofrów wzory. W mgnieniu oka je przygotowujemy i z dipem np. czosnkowym / truskawkowym / morelowym je serwujemy. Dzieci takimi „paluszkami” się zachwycają, a i dorosłym domownikom na MAXa dogadzają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 03.06.2021

    TAK. Ale apetytu mi narobiliście - przepis na gofry idealne stworzyliście. W samym przepisie nic nie zmodyfikuję, ten Was mi idealnie pasuję. Jednak zamiast zwykłego kakao będzie kakao nieprzetworzone - to moje ulubione! Gofry z bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi będę podawała - smakiem wakacji będę się na hamaku delektowała. SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Przepyszna

    Katarzyna Przepyszna , 01.12.2020

    TAK. Długo szukałam łatwego przepisu na gofry, który zawsze wychodzi. Po wielu nieudanych próbach trafiłam właśnie na ten przepis i jestem zachwycona. Gofry zawsze się udają! Są pyszne w smaku i prezentują się niesamowicie. Robię je również bez dodatku kakao i wychodzą równie smaczne. Bardzo podoba mi się skład gofrów i użycie mąki jaglanej i banana jako słodzidła. To zdrowa wersja mojego ulubionego deseru! Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta po chłopsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej