Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

10 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieszczamy w misce

Krok 2

Wszystko dokładnie blendujemy

Krok 3

Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy ok. 5min

1

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Przepyszna

    Katarzyna Przepyszna , 01.12.2020

    TAK. Długo szukałam łatwego przepisu na gofry, który zawsze wychodzi. Po wielu nieudanych próbach trafiłam właśnie na ten przepis i jestem zachwycona. Gofry zawsze się udają! Są pyszne w smaku i prezentują się niesamowicie. Robię je również bez dodatku kakao i wychodzą równie smaczne. Bardzo podoba mi się skład gofrów i użycie mąki jaglanej i banana jako słodzidła. To zdrowa wersja mojego ulubionego deseru! Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej