Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

10 gramów

100 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki umieszczamy w misce

Krok 2

Wszystko dokładnie blendujemy

Krok 3

Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy ok. 5min

5

Opinie o przepisie

  • Monika Lemko

    Monika Lemko , 30.06.2021

    TAK. Smak na czekoladę, smak na gofry, proszę bardzo mamy tu 2 w 1, a na dodatek z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej. Gofry zyskają zwolenników czekolady i tych co liczą kalorie, bo już nie musimy dodawać bitej śmietany, czy polewać sosami, wystarcza owoce, świetny przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 30.06.2021

    TAK* Przepis na te pyszne gofry zachwyca, jeśli nie wyjdą to znak, że zła gofrownica! Chrupiące ciasto z pysznymi dodatkami, które tak naprawdę wybieramy sami!!! U mnie często jest śmietana bita, borówka i malina też często zawita!!! Natomiast synek lubi jak jest po prostu suchy, najlepiej smakuje mu w szarym dniu pluchy!!! Kiedy nie można bawić się na dworze, wtedy taki pyszny gofr pomoże!!!! Poprawi humorek i nasyci, smakiem każdego za serce chwyci!!! SMACZNEGO! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław U.

    Mirosław U. , 21.06.2021

    TAK. Nie wiem, czy wiecie, ale to ostatnimi czasy bardzo chwytliwa przekąska, nie tylko w naszym powiecie: całkiem fajne gofry powstają, gdy trochę twarogu w swym wnętrzu mają. I w dodatku bardziej wartościowe są, dlatego ulubioną przekąskę mojej rodziny stanowią. Kształt również serwujemy niestandardowy. W gofrownicy, która tworzy „frytkowe” z gofrów wzory. W mgnieniu oka je przygotowujemy i z dipem np. czosnkowym / truskawkowym / morelowym je serwujemy. Dzieci takimi „paluszkami” się zachwycają, a i dorosłym domownikom na MAXa dogadzają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 03.06.2021

    TAK. Ale apetytu mi narobiliście - przepis na gofry idealne stworzyliście. W samym przepisie nic nie zmodyfikuję, ten Was mi idealnie pasuję. Jednak zamiast zwykłego kakao będzie kakao nieprzetworzone - to moje ulubione! Gofry z bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi będę podawała - smakiem wakacji będę się na hamaku delektowała. SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Przepyszna

    Katarzyna Przepyszna , 01.12.2020

    TAK. Długo szukałam łatwego przepisu na gofry, który zawsze wychodzi. Po wielu nieudanych próbach trafiłam właśnie na ten przepis i jestem zachwycona. Gofry zawsze się udają! Są pyszne w smaku i prezentują się niesamowicie. Robię je również bez dodatku kakao i wychodzą równie smaczne. Bardzo podoba mi się skład gofrów i użycie mąki jaglanej i banana jako słodzidła. To zdrowa wersja mojego ulubionego deseru! Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe gofry z nutą cynamonu i gałki muszkatałowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej