Kulki mocy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mocy

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

8 sztuk

0.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

4 łyżki

0.5 szklanki

1.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i kakao umieszczamy w misie blendera.

Krok 2

Miksujemy do uzyskania klejącej się masy. W rękach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kakao lub wiórkach kokosowych.

Krok 3

Wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.

Beata Dźwierzyńska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej