Kulki mocy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mocy

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

8 sztuk

0.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

4 łyżki

0.5 szklanki

1.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i kakao umieszczamy w misie blendera.

Krok 2

Miksujemy do uzyskania klejącej się masy. W rękach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kakao lub wiórkach kokosowych.

Krok 3

Wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.

Beata Dźwierzyńska

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mocy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej