
Składniki
200 gramów
1 szklanka
8 sztuk
0.5 szklanki
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżeczki
4 łyżki
0.5 szklanki
1.3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i kakao umieszczamy w misie blendera.
Krok 2
Miksujemy do uzyskania klejącej się masy. W rękach formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kakao lub wiórkach kokosowych.
Krok 3
Wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej