Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

1 sztuka

500 gramów

100 gramów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kilku centymetrowe kawałki. Obtoczyć w jajku i panierce.

Krok 2

Obtoczoną pierś skropić olejem. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Po upływie 10 minut przekręcić na drugą stronę.

Krok 3

Na patelni rozmrozić szpinak. Dodać serek topiony i mieszać do momentu rozpuszczenia. Wymieszać z ugotowanym makaronem.

Krok 4

Pierś po upieczeniu podawać z makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • Arturro

    Arturro , 06.04.2025

    Robię to poraz kolejny i znów wychodzi bezbłędnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej