Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

1 sztuka

500 gramów

100 gramów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kilku centymetrowe kawałki. Obtoczyć w jajku i panierce.

Krok 2

Obtoczoną pierś skropić olejem. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Po upływie 10 minut przekręcić na drugą stronę.

Krok 3

Na patelni rozmrozić szpinak. Dodać serek topiony i mieszać do momentu rozpuszczenia. Wymieszać z ugotowanym makaronem.

Krok 4

Pierś po upieczeniu podawać z makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • Arturro

    Arturro , 06.04.2025

    Robię to poraz kolejny i znów wychodzi bezbłędnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej