Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

1 sztuka

500 gramów

100 gramów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kilku centymetrowe kawałki. Obtoczyć w jajku i panierce.

Krok 2

Obtoczoną pierś skropić olejem. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Po upływie 10 minut przekręcić na drugą stronę.

Krok 3

Na patelni rozmrozić szpinak. Dodać serek topiony i mieszać do momentu rozpuszczenia. Wymieszać z ugotowanym makaronem.

Krok 4

Pierś po upieczeniu podawać z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frytki z batatów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej