Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 opakowania
1 sztuka
500 gramów
100 gramów
250 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kilku centymetrowe kawałki. Obtoczyć w jajku i panierce.
Krok 2
Obtoczoną pierś skropić olejem. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Po upływie 10 minut przekręcić na drugą stronę.
Krok 3
Na patelni rozmrozić szpinak. Dodać serek topiony i mieszać do momentu rozpuszczenia. Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Krok 4
Pierś po upieczeniu podawać z makaronem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej