Kurczak w panierce z makaronem ze szpinakiem
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 opakowania
1 sztuka
500 gramów
100 gramów
250 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kilku centymetrowe kawałki. Obtoczyć w jajku i panierce.
Krok 2
Obtoczoną pierś skropić olejem. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Po upływie 10 minut przekręcić na drugą stronę.
Krok 3
Na patelni rozmrozić szpinak. Dodać serek topiony i mieszać do momentu rozpuszczenia. Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Krok 4
Pierś po upieczeniu podawać z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej