
Składniki
800 gramów
200 gramów
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
10 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki oraz cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Cebulę oraz szynkę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni dodając 1 łyżkę oleju.
Krok 3
Podsmażoną cebulkę z szynką dodać do wcześniej startych ziemniaków i cukini.
Krok 4
Dodając sól,pieprz,mąkę oraz mleko mieszamy wszystko razem.
Krok 5
Pozostała ilością oleju smarujemy blaszkę. Pieczemy ok 60min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej