
Składniki
800 gramów
200 gramów
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
10 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki oraz cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Cebulę oraz szynkę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni dodając 1 łyżkę oleju.
Krok 3
Podsmażoną cebulkę z szynką dodać do wcześniej startych ziemniaków i cukini.
Krok 4
Dodając sól,pieprz,mąkę oraz mleko mieszamy wszystko razem.
Krok 5
Pozostała ilością oleju smarujemy blaszkę. Pieczemy ok 60min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























