Baba ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Baba ziemniaczana

Autor: Konrad Bogucki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

200 gramów

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

10 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki oraz cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Krok 2

Cebulę oraz szynkę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni dodając 1 łyżkę oleju.

Krok 3

Podsmażoną cebulkę z szynką dodać do wcześniej startych ziemniaków i cukini.

Krok 4

Dodając sól,pieprz,mąkę oraz mleko mieszamy wszystko razem.

Krok 5

Pozostała ilością oleju smarujemy blaszkę. Pieczemy ok 60min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Baba ziemniaczana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej