
Składniki
800 gramów
200 gramów
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
10 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki oraz cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Krok 2
Cebulę oraz szynkę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni dodając 1 łyżkę oleju.
Krok 3
Podsmażoną cebulkę z szynką dodać do wcześniej startych ziemniaków i cukini.
Krok 4
Dodając sól,pieprz,mąkę oraz mleko mieszamy wszystko razem.
Krok 5
Pozostała ilością oleju smarujemy blaszkę. Pieczemy ok 60min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej