Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami
średnie
9 osób zapisało

Składniki
500 gramów
500 gramów
500 gramów
1 słoik
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kawałki. Obsypać przyprawą. Obsmażyć.
Krok 2
Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko dodać do piersi z kurczaka, smażyć do odparowania wody z pieczarek.
Krok 3
Dolać sos, poddusić kilka minut.
Krok 4
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki, obsypać przyprawą i skropić oliwą. Przełożyć na blaszkę i piec do miękkości.
Krok 5
Kurczaka w sosie podawać z upieczonymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej