Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

500 gramów

1 słoik

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kawałki. Obsypać przyprawą. Obsmażyć.

Krok 2

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko dodać do piersi z kurczaka, smażyć do odparowania wody z pieczarek.

Krok 3

Dolać sos, poddusić kilka minut.

Krok 4

Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki, obsypać przyprawą i skropić oliwą. Przełożyć na blaszkę i piec do miękkości.

Krok 5

Kurczaka w sosie podawać z upieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lekka sałatka Gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej