Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

500 gramów

1 słoik

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kawałki. Obsypać przyprawą. Obsmażyć.

Krok 2

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko dodać do piersi z kurczaka, smażyć do odparowania wody z pieczarek.

Krok 3

Dolać sos, poddusić kilka minut.

Krok 4

Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki, obsypać przyprawą i skropić oliwą. Przełożyć na blaszkę i piec do miękkości.

Krok 5

Kurczaka w sosie podawać z upieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej