Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

500 gramów

1 słoik

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kawałki. Obsypać przyprawą. Obsmażyć.

Krok 2

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko dodać do piersi z kurczaka, smażyć do odparowania wody z pieczarek.

Krok 3

Dolać sos, poddusić kilka minut.

Krok 4

Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki, obsypać przyprawą i skropić oliwą. Przełożyć na blaszkę i piec do miękkości.

Krok 5

Kurczaka w sosie podawać z upieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie pieczarkowym z pieczonymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej