Burgery wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery wegetariańskie

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 listków

2 plastry

2 sztuki

2 plastry

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki kroimy na pół i podgrzewamy na patelni grillowej lub w piekarniku po 3 minuty z każdej strony.

Krok 2

W międzyczasie na patelni podgrzewamy burgery po 2 minuty z każdej strony.

Krok 3

Każdą połówkę bułki smarujemy od środka łyżeczką sosu czosnkowego.

Krok 4

Na dolnych połówkach bułki na sos kładziemy po kolei: liści sałaty, podsmażony burger, plaster żółtego sera, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka. Polewamy 2 łyżkami sosu barbecue.

Krok 5

Przykrywamy górną połówką bułki i w środek bułki wbijamy wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej