Burgery wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery wegetariańskie

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 listków

2 plastry

2 sztuki

2 plastry

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki kroimy na pół i podgrzewamy na patelni grillowej lub w piekarniku po 3 minuty z każdej strony.

Krok 2

W międzyczasie na patelni podgrzewamy burgery po 2 minuty z każdej strony.

Krok 3

Każdą połówkę bułki smarujemy od środka łyżeczką sosu czosnkowego.

Krok 4

Na dolnych połówkach bułki na sos kładziemy po kolei: liści sałaty, podsmażony burger, plaster żółtego sera, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka. Polewamy 2 łyżkami sosu barbecue.

Krok 5

Przykrywamy górną połówką bułki i w środek bułki wbijamy wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej