Burgery wegetariańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burgery wegetariańskie

Autor: Joanna Cz.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

2 listków

2 plastry

2 sztuki

2 plastry

4 łyżeczki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki kroimy na pół i podgrzewamy na patelni grillowej lub w piekarniku po 3 minuty z każdej strony.

Krok 2

W międzyczasie na patelni podgrzewamy burgery po 2 minuty z każdej strony.

Krok 3

Każdą połówkę bułki smarujemy od środka łyżeczką sosu czosnkowego.

Krok 4

Na dolnych połówkach bułki na sos kładziemy po kolei: liści sałaty, podsmażony burger, plaster żółtego sera, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka. Polewamy 2 łyżkami sosu barbecue.

Krok 5

Przykrywamy górną połówką bułki i w środek bułki wbijamy wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burgery wegetariańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej