
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
2 listków
2 plastry
2 sztuki
2 plastry
4 łyżeczki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułki kroimy na pół i podgrzewamy na patelni grillowej lub w piekarniku po 3 minuty z każdej strony.
Krok 2
W międzyczasie na patelni podgrzewamy burgery po 2 minuty z każdej strony.
Krok 3
Każdą połówkę bułki smarujemy od środka łyżeczką sosu czosnkowego.
Krok 4
Na dolnych połówkach bułki na sos kładziemy po kolei: liści sałaty, podsmażony burger, plaster żółtego sera, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka. Polewamy 2 łyżkami sosu barbecue.
Krok 5
Przykrywamy górną połówką bułki i w środek bułki wbijamy wykałaczkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Unbelievabull burger The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej