
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por kroję w krążki, ziemniaki, korzeń pietruszki, marchewkę obieram i kroję na kawałki. Paprykę też kroję na kawałki. Por przesmażam na oleju, dodaję marchew, ziemniaki, paprykę, pietruszkę.
Krok 2
Wlewam półtora litra wody i gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. W tym czasie klopsiki wegańskie podgrzewam na patelni na odrobinie oleju. Do gotującej zupy dodaję kostkę Knorr bulion warzywny, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z klopsikami, kaszą ekspandowaną i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej