Krem paprykowy z klopsikami vege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem paprykowy z klopsikami vege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroję w krążki, ziemniaki, korzeń pietruszki, marchewkę obieram i kroję na kawałki. Paprykę też kroję na kawałki. Por przesmażam na oleju, dodaję marchew, ziemniaki, paprykę, pietruszkę.

Krok 2

Wlewam półtora litra wody i gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. W tym czasie klopsiki wegańskie podgrzewam na patelni na odrobinie oleju. Do gotującej zupy dodaję kostkę Knorr bulion warzywny, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z klopsikami, kaszą ekspandowaną i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jesienna zupa krem z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej