
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Por kroję w krążki, ziemniaki, korzeń pietruszki, marchewkę obieram i kroję na kawałki. Paprykę też kroję na kawałki. Por przesmażam na oleju, dodaję marchew, ziemniaki, paprykę, pietruszkę.
Krok 2
Wlewam półtora litra wody i gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. W tym czasie klopsiki wegańskie podgrzewam na patelni na odrobinie oleju. Do gotującej zupy dodaję kostkę Knorr bulion warzywny, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z klopsikami, kaszą ekspandowaną i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej