Krem paprykowy z klopsikami vege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem paprykowy z klopsikami vege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroję w krążki, ziemniaki, korzeń pietruszki, marchewkę obieram i kroję na kawałki. Paprykę też kroję na kawałki. Por przesmażam na oleju, dodaję marchew, ziemniaki, paprykę, pietruszkę.

Krok 2

Wlewam półtora litra wody i gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. W tym czasie klopsiki wegańskie podgrzewam na patelni na odrobinie oleju. Do gotującej zupy dodaję kostkę Knorr bulion warzywny, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z klopsikami, kaszą ekspandowaną i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej