Krem paprykowy z klopsikami vege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem paprykowy z klopsikami vege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por kroję w krążki, ziemniaki, korzeń pietruszki, marchewkę obieram i kroję na kawałki. Paprykę też kroję na kawałki. Por przesmażam na oleju, dodaję marchew, ziemniaki, paprykę, pietruszkę.

Krok 2

Wlewam półtora litra wody i gotuję na wolnym ogniu około 20 minut. W tym czasie klopsiki wegańskie podgrzewam na patelni na odrobinie oleju. Do gotującej zupy dodaję kostkę Knorr bulion warzywny, Knorr przyprawa płatki chili z wędzoną papryką, Knorr przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi.

Krok 3

Całość miksuję blenderem. Zupę podaję z klopsikami, kaszą ekspandowaną i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem paprykowy z klopsikami vege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej