
Składniki
1 pęczek
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
100 mililitrów
1 pęczek
6 łyżek
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi nie obieram zielone tego nie wymagają. Kroję na kawałki. Seler, korzeń pietruszki obieram i kroję w kostkę.
Krok 2
Por kroję drobno. Por, seler, pietruszkę przesmażam na oleju. Wlewam półtory litra wody, dodaję kostkę bulion, kostkę cebulka. Gotuję około 10 minut .
Krok 3
Na końcu wrzucam szparagi, groszek i gotuję jeszcze 10 minut. Kilka główek szparagów wyjmuję do dekoracji. Całość miksuję na krem, dodaję mleczko kokosowe. Doprawiam jeżeli jest taka konieczność. Podaję z grzankami, pokrojoną rzodkiewką, natką pietruszki, posypuję chili płatkami, układam odłożone główki szparagów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej