Zupa krem szparagowa z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem szparagowa z groszkiem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

100 mililitrów

1 pęczek

6 łyżek

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi nie obieram zielone tego nie wymagają. Kroję na kawałki. Seler, korzeń pietruszki obieram i kroję w kostkę.

Krok 2

Por kroję drobno. Por, seler, pietruszkę przesmażam na oleju. Wlewam półtory litra wody, dodaję kostkę bulion, kostkę cebulka. Gotuję około 10 minut .

Krok 3

Na końcu wrzucam szparagi, groszek i gotuję jeszcze 10 minut. Kilka główek szparagów wyjmuję do dekoracji. Całość miksuję na krem, dodaję mleczko kokosowe. Doprawiam jeżeli jest taka konieczność. Podaję z grzankami, pokrojoną rzodkiewką, natką pietruszki, posypuję chili płatkami, układam odłożone główki szparagów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej