Zupa krem szparagowa z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem szparagowa z groszkiem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

100 mililitrów

1 pęczek

6 łyżek

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi nie obieram zielone tego nie wymagają. Kroję na kawałki. Seler, korzeń pietruszki obieram i kroję w kostkę.

Krok 2

Por kroję drobno. Por, seler, pietruszkę przesmażam na oleju. Wlewam półtory litra wody, dodaję kostkę bulion, kostkę cebulka. Gotuję około 10 minut .

Krok 3

Na końcu wrzucam szparagi, groszek i gotuję jeszcze 10 minut. Kilka główek szparagów wyjmuję do dekoracji. Całość miksuję na krem, dodaję mleczko kokosowe. Doprawiam jeżeli jest taka konieczność. Podaję z grzankami, pokrojoną rzodkiewką, natką pietruszki, posypuję chili płatkami, układam odłożone główki szparagów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej