Zupa krem szparagowa z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem szparagowa z groszkiem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 plaster

1 sztuka

100 mililitrów

1 pęczek

6 łyżek

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi nie obieram zielone tego nie wymagają. Kroję na kawałki. Seler, korzeń pietruszki obieram i kroję w kostkę.

Krok 2

Por kroję drobno. Por, seler, pietruszkę przesmażam na oleju. Wlewam półtory litra wody, dodaję kostkę bulion, kostkę cebulka. Gotuję około 10 minut .

Krok 3

Na końcu wrzucam szparagi, groszek i gotuję jeszcze 10 minut. Kilka główek szparagów wyjmuję do dekoracji. Całość miksuję na krem, dodaję mleczko kokosowe. Doprawiam jeżeli jest taka konieczność. Podaję z grzankami, pokrojoną rzodkiewką, natką pietruszki, posypuję chili płatkami, układam odłożone główki szparagów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem szparagowa z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej