
Składniki
120 gramów
460 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
400 mililitrów
1 litr
grzanki:
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Marchew umyj, obierz, pokrój w plasterki i przesyp do garnka, dodaj soczewicę, wodę i przecier pomidorowy. Gotuj przez ok. 20 min.

Krok 2
Następnie dodaj saszetkę Naturalnie Smaczne! Spaghetti Bolognese. Gotuj razem ok. 10 min. aż do miękkości warzyw.

Krok 3
Zmiksuj z oliwą z oliwek.

Krok 4
Pieczywo pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Grzankami posyp zupę.


Dobra rada:
Dietetyk Aneta Łańcuchowska radzi:
Czerwona soczewica to idealne źródło białka w diecie wegańskiej, jedna porcja zupy-krem dostarcza aż 16,6 g tego składnika, co stanowi ponad 33% dziennej referencyjnej wartości spożycia (RWS). Zamiast grzanek możesz dodać do zupy ziemniaki, posypując je pestkami dyni lub słonecznika.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z czerwonej soczewicy
Gęsta zupa z czerwonej soczewicy, zwłaszcza podana w formie kremu, to doskonały sposób na rozpoczęcie uroczystego posiłku, a także na ciepłą kolację. Jest znakomita, ponieważ łączy w sobie delikatny smak soczewicy, słodką marchewkę i kwaskowaty przecier pomidorowy, który dodatkowo nadaje jej koloru oraz odpowiedniej konsystencji. Soczewicę wypłucz pod bieżącą wodą, marchewkę pokrój na plasterki, i ugotuj do miękkości wraz z przecierem pomidorowym. Czerwona soczewica idealnie nadaje się do tego typu zup, ponieważ dość szybko się rozpada i mięknie, dzięki czemu danie nie jest zbyt czasochłonne. Dodaj także pozostałe składniki, a po chwili zblenduj zupę na gładki krem, dolewając jednocześnie nieco oliwy. Do tej potrawy pasować będzie wiele dodatków. Jeśli chcesz, by była fit, serwuj ją z grzankami z pieczywa żytnio-razowego, a jeśli wolisz dodatki bezglutenowe, wybierz gotowane ziemniaki. Zupa z czerwonej soczewicy to zdrowe i pożywne danie, które przyrządzisz szybko – spróbuj. Życzymy smacznego!