Frytki z klasycznym sosem koktajlowym
łatwe
279 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm, a następnie w słupki, aby powstały klasyczne frytki.
Krok 2
Pokrojone ziemniaki rozsyp płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej wcześniej papierem. Skrop olejem i piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut.
Krok 3
W misce połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz chrzanem.
Krok 4
Dodaj do sosu dip czosnkowy z opakowania Fix Knorr i wymieszaj dokładnie, aby składniki się połączyły. Do upieczonych i chrupiących frytek podawaj sos koktajlowy oddzielnie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej