Frytki z klasycznym sosem koktajlowym
łatwe
255 osób zapisało
Składniki
6 sztuk
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm, a następnie w słupki, aby powstały klasyczne frytki.
Krok 2
Pokrojone ziemniaki rozsyp płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej wcześniej papierem. Skrop olejem i piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut.
Krok 3
W misce połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz chrzanem.
Krok 4
Dodaj do sosu dip czosnkowy z opakowania Fix Knorr i wymieszaj dokładnie, aby składniki się połączyły. Do upieczonych i chrupiących frytek podawaj sos koktajlowy oddzielnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej