Frytki z klasycznym sosem koktajlowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

248 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

241 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm, a następnie w słupki, aby powstały klasyczne frytki.

Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - Krok 1

Krok 2

Pokrojone ziemniaki rozsyp płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej wcześniej papierem. Skrop olejem i piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut.

Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - Krok 2

Krok 3

W misce połącz Majonez Babuni Hellmann's z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym oraz chrzanem.

Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu dip czosnkowy z opakowania Fix Knorr i wymieszaj dokładnie, aby składniki się połączyły. Do upieczonych i chrupiących frytek podawaj sos koktajlowy oddzielnie.

Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z klasycznym sosem koktajlowym    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej