Frytki chińskie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Frytki chińskie

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i pokrój na cienkie słupki. Możesz zalać je wrzątkiem i odcedzić po kilku minutach, aby szybciej się usmażyły.

Krok 2

Olej mocno rozgrzej i wrzuć w całości papryczkę chili, smaż cały czas mieszając przez ok. 30 sekund, po czym wrzuć cebulę pokrojoną na ćwiartki oraz całe ząbki czosnku. Smaż jeszcze 30 sekund, a następnie wyciągnij wszystko.

Krok 3

Teraz wrzuć ziemniaki i smaż ok. 3 minuty ciągle mieszając. Następnie dodaj sos sojowy i ocet i chwileczkę mieszaj.

Krok 4

Po usmażeniu odsącz frytki na ręczniku papierowym.

Krok 5

Następnie przełóż je do miski, rozkrusz przyprawę w mini kostkach i dokładnie wymieszaj potrząsając miską. Chińczycy podają frytki jako warzywny dodatek do ryżu i mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki chińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej