Frytki z ketchupem

Autor: alienek alienek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić w kosteczkę ziemniaki

Krok 2

Posklejać kosteczki w dłuższe patyczki

Krok 3

Usmażyć na ketchupie

Krok 4

Posmarować do smaku olejem

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej