Frytki z ketchupem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z ketchupem

Autor: alienek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać i pokroić w kosteczkę ziemniaki

Krok 2

Posklejać kosteczki w dłuższe patyczki

Krok 3

Usmażyć na ketchupie

Krok 4

Posmarować do smaku olejem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z ketchupem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej