Smażone ziemniaki z dipem dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki z dipem dyniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię i ziemniaki pokrój na ćwiartki. Ułóż warzywa, każde osobno na dwóch blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem pergaminowym.

Krok 2

Ziemniaki oraz dynię skrop oliwą.

Krok 3

Ziemniaki posyp przyprawą Knorr i lekko wymieszaj.

Krok 4

Wszystko razem piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po upieczeniu zdejmij skórę z dyni i sam miąższ przełóż do miksera.

Krok 5

Dodaj sos sałatkowy Knorr oraz śmietanę. Zmiksuj, aż powstanie gęsty i gładki sos. Ziemniaki podawaj z sosem oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior ziołowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej