
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 opakowanie
100 mililitrów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię i ziemniaki pokrój na ćwiartki. Ułóż warzywa, każde osobno na dwóch blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem pergaminowym.
Krok 2
Ziemniaki oraz dynię skrop oliwą.
Krok 3
Ziemniaki posyp przyprawą Knorr i lekko wymieszaj.
Krok 4
Wszystko razem piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po upieczeniu zdejmij skórę z dyni i sam miąższ przełóż do miksera.
Krok 5
Dodaj sos sałatkowy Knorr oraz śmietanę. Zmiksuj, aż powstanie gęsty i gładki sos. Ziemniaki podawaj z sosem oddzielnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej