Smażone ziemniaki z dipem dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki z dipem dyniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię i ziemniaki pokrój na ćwiartki. Ułóż warzywa, każde osobno na dwóch blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem pergaminowym.

Krok 2

Ziemniaki oraz dynię skrop oliwą.

Krok 3

Ziemniaki posyp przyprawą Knorr i lekko wymieszaj.

Krok 4

Wszystko razem piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po upieczeniu zdejmij skórę z dyni i sam miąższ przełóż do miksera.

Krok 5

Dodaj sos sałatkowy Knorr oraz śmietanę. Zmiksuj, aż powstanie gęsty i gładki sos. Ziemniaki podawaj z sosem oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej