Smażone ziemniaki z dipem dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone ziemniaki z dipem dyniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię i ziemniaki pokrój na ćwiartki. Ułóż warzywa, każde osobno na dwóch blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem pergaminowym.

Krok 2

Ziemniaki oraz dynię skrop oliwą.

Krok 3

Ziemniaki posyp przyprawą Knorr i lekko wymieszaj.

Krok 4

Wszystko razem piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po upieczeniu zdejmij skórę z dyni i sam miąższ przełóż do miksera.

Krok 5

Dodaj sos sałatkowy Knorr oraz śmietanę. Zmiksuj, aż powstanie gęsty i gładki sos. Ziemniaki podawaj z sosem oddzielnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone ziemniaki z dipem dyniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej