Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 opakowanie
100 mililitrów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię i ziemniaki pokrój na ćwiartki. Ułóż warzywa, każde osobno na dwóch blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem pergaminowym.
Krok 2
Ziemniaki oraz dynię skrop oliwą.
Krok 3
Ziemniaki posyp przyprawą Knorr i lekko wymieszaj.
Krok 4
Wszystko razem piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po upieczeniu zdejmij skórę z dyni i sam miąższ przełóż do miksera.
Krok 5
Dodaj sos sałatkowy Knorr oraz śmietanę. Zmiksuj, aż powstanie gęsty i gładki sos. Ziemniaki podawaj z sosem oddzielnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej