Frytki z kurczaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z kurczaczkami

Autor: agusiak188

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 mililitrów

5 łyżek

1 litr

5 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

69 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paski. Następnie zanurz w mleku i obtocz w panierce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(pół szklanki oleju)

Krok 2

Sos meksykański wsyp do miseczki. Dodaj ketchup. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Obierz ziemniaki i pokrój w plastry, a następnie w cienkie paski. Nalej do połowy baniaka olej i rozgrzej. Następnie wsyp sól i wsadzaj pokrojone ziemniaki do połowy baniaka żeby je pokryło i tak aż się skończy.

Krok 4

Na talerz połóż frytki, kurczaczki i sos. Możesz podawać z warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Tomek Kulak

    Tomek Kulak , 20.12.2016

    Dobry na zadanie domowe!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej