
Składniki
400 gramów
100 mililitrów
5 łyżek
1 litr
5 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
69 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paski. Następnie zanurz w mleku i obtocz w panierce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(pół szklanki oleju)
Krok 2
Sos meksykański wsyp do miseczki. Dodaj ketchup. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Obierz ziemniaki i pokrój w plastry, a następnie w cienkie paski. Nalej do połowy baniaka olej i rozgrzej. Następnie wsyp sól i wsadzaj pokrojone ziemniaki do połowy baniaka żeby je pokryło i tak aż się skończy.
Krok 4
Na talerz połóż frytki, kurczaczki i sos. Możesz podawać z warzywami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































