Frytki z kurczaczkami

Autor: agusiak188

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 mililitrów

5 łyżek

1 litr

5 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

69 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na cienkie paski. Następnie zanurz w mleku i obtocz w panierce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.(pół szklanki oleju)

Krok 2

Sos meksykański wsyp do miseczki. Dodaj ketchup. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Obierz ziemniaki i pokrój w plastry, a następnie w cienkie paski. Nalej do połowy baniaka olej i rozgrzej. Następnie wsyp sól i wsadzaj pokrojone ziemniaki do połowy baniaka żeby je pokryło i tak aż się skończy.

Krok 4

Na talerz połóż frytki, kurczaczki i sos. Możesz podawać z warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Tomek Kulak

    Tomek Kulak , 20.12.2016

    Dobry na zadanie domowe!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z kurczaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej