Składniki
500 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Pokrój w długie paski przypominające frytki.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z mlekiem i jajkiem do otrzymania półpłynnej konsystencji. W tak powstałym cieście zanurz paseczki kurczaka.
Krok 4
Kurczaka smaż 3-4 minuty na patelni w dużej ilości oleju. Gdy kurczak nabierze złocistej barwy można go podać. Doskonałe na zimno i na gorąco do obiadu i na przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej