Frytki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Pokrój w długie paski przypominające frytki.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z mlekiem i jajkiem do otrzymania półpłynnej konsystencji. W tak powstałym cieście zanurz paseczki kurczaka.

Krok 4

Kurczaka smaż 3-4 minuty na patelni w dużej ilości oleju. Gdy kurczak nabierze złocistej barwy można go podać. Doskonałe na zimno i na gorąco do obiadu i na przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej