Frytki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z kurczaka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Pokrój w długie paski przypominające frytki.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z mlekiem i jajkiem do otrzymania półpłynnej konsystencji. W tak powstałym cieście zanurz paseczki kurczaka.

Krok 4

Kurczaka smaż 3-4 minuty na patelni w dużej ilości oleju. Gdy kurczak nabierze złocistej barwy można go podać. Doskonałe na zimno i na gorąco do obiadu i na przekąskę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej