
Składniki
500 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Pokrój w długie paski przypominające frytki.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z mlekiem i jajkiem do otrzymania półpłynnej konsystencji. W tak powstałym cieście zanurz paseczki kurczaka.
Krok 4
Kurczaka smaż 3-4 minuty na patelni w dużej ilości oleju. Gdy kurczak nabierze złocistej barwy można go podać. Doskonałe na zimno i na gorąco do obiadu i na przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej