Składniki
500 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Pokrój w długie paski przypominające frytki.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z mlekiem i jajkiem do otrzymania półpłynnej konsystencji. W tak powstałym cieście zanurz paseczki kurczaka.
Krok 4
Kurczaka smaż 3-4 minuty na patelni w dużej ilości oleju. Gdy kurczak nabierze złocistej barwy można go podać. Doskonałe na zimno i na gorąco do obiadu i na przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej