Frytki czosnkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

435 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

438 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo, następnie ostudź i pokrój w słupki o grubości około 1 cm.

Frytki czosnkowe  - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej na głębokiej patelni i smaż frytki na złocisty kolor, następnie osusz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Frytki czosnkowe  - Krok 2

Krok 3

Gotowe frytki wymieszaj w misce z czosnkiem.

Frytki czosnkowe  - Krok 3

Krok 4

Majonez Babuni Hellmann's i śmietanę połącz, dodając sos sałatkowy Knorr. Podawaj frytki z gotowym sosem.

Frytki czosnkowe  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Kamil i oliwier Szymanski

    Kamil i oliwier Szymanski

    Maniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil i oliwier Szymanski

    Kamil i oliwier Szymanski

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil i oliwier Szymanski

    Kamil i oliwier Szymanski

    Mnia...m

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidziasek Małagowska

    Lidziasek Małagowska

    WOW

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki czosnkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki czosnkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki czosnkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki czosnkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki czosnkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki czosnkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki czosnkowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej