
Składniki
800 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo, następnie ostudź i pokrój w słupki o grubości około 1 cm.
Krok 2
Rozgrzej olej na głębokiej patelni i smaż frytki na złocisty kolor, następnie osusz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 3
Gotowe frytki wymieszaj w misce z czosnkiem.
Krok 4
Majonez Babuni Hellmann's i śmietanę połącz, dodając sos sałatkowy Knorr. Podawaj frytki z gotowym sosem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Frytki czosnkowe
Frytki czosnkowe sprawdzą się idealnie na przyjęcie gości.