Składniki
800 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo, następnie ostudź i pokrój w słupki o grubości około 1 cm.
Krok 2
Rozgrzej olej na głębokiej patelni i smaż frytki na złocisty kolor, następnie osusz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Krok 3
Gotowe frytki wymieszaj w misce z czosnkiem.
Krok 4
Majonez Babuni Hellmann's i śmietanę połącz, dodając sos sałatkowy Knorr. Podawaj frytki z gotowym sosem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej