
Składniki
6 sztuk
0.5 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
5 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm, a następnie w słupki, aby powstały klasyczne frytki.

Krok 2
Szalotkę obierz i pokrój w cząstki.

Krok 3
Ziemniaki oraz cebulę i trzy całe ząbki nieobranego czosnku rozsyp płasko na blaszce wyłożonej wcześniej papierem pergaminowym.

Krok 4
Całość skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut.

Krok 5
W tym czasie przygotuj włoski sos. Pozostałe dwa ząbki czosnku obierz, posiekaj i podsmaż w rondlu z oliwą. Pomidory z puszki również posiekaj i dodaj do zrumienionego czosnku. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Następnie dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6
Upieczone frytki wraz cebulką i czosnkiem posyp listkami bazylii i podawaj z sosem wyłożonym do oddzielnej miseczki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Frytki po włosku
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o szerokości 0,5 cm, a następnie w słupki, aby powstały klasyczne frytki.