Frytki domowe z sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki domowe z sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
324 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

0.5 opakowania

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w słupki według upodobań.

Frytki domowe z sosem - Krok 1

Krok 2

Ketchup połącz z majonezem i dipem z opakowania Fix Knorr, dokładnie wymieszaj.

Frytki domowe z sosem - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i smaż frytki do uzyskanie złocistego koloru, odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Frytki domowe z sosem - Krok 3

Krok 4

Gotowe frytki dopraw Fixem Knorr. Podawaj z dipem meksykańskim.

Frytki domowe z sosem - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 28.06.2021

    TAK. Ziemniaki obiorę, umyję i w słupki będę kroiła, w kuchni na całego będę kucharzyła! Mój sos z: jogurtu, musztardy, chrzanu, curry powstanie - zajadajcie Panowie i Panie! Frytki na patelni usmażę - ja o smaku lata marzę! Gotowe frytki posolę, przyprawię, wszystkim radość sprawię. Z moim sosem będę je podawała i się nimi zachwycała. SMACZNEGO! 

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 24.06.2021

    TAK! Czasem dla dziecka mam pomysł taki, że ziemniaki wycinam w zwierzaki. Choć Synkowi danie to zawsze smakuje, to przy okazji zwierzaki odgaduje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 24.06.2021

    TAK. Dzięki różnorodnym sosom frytki popularność zyskują, nasze podniebienia MAX smakiem częstują. Tym razem zaproponuję do frytek SOS RZODKIEWKOWY… Co ze składników potrzebnych do jego stworzenia przychodzi mi do głowy? 2 pęczki rzodkiewek, 2 dymki, 10 dag czarnych oliwek, szklanka jogurtu, łyżeczka kaparów i sól do tego. i pyszne frytki z nietypowym sosem wcinamy na całego!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki domowe z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Frytki domowe z sosemFrytki domowe z sosem

Ziemniaki obierz i pokrój w słupki według upodobań.