
Składniki
800 gramów
0.5 opakowania
2 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w słupki według upodobań.
Krok 2
Ketchup połącz z majonezem i dipem z opakowania Fix Knorr, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i smaż frytki do uzyskanie złocistego koloru, odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 4
Gotowe frytki dopraw Fixem Knorr. Podawaj z dipem meksykańskim.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej