
Składniki
0.5 sztuki
12 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
6 łyżek
1 szczypta
1 garść
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb kroję na skibki. Za pomocą foremki do ciastek wycinam kształt serc. Na każdym sercu układam liść szpinaku, łyżeczkę majonezu. Wbijam wykałaczkę.
Krok 2
Potem dodaję klopsika, pomidorka koktajlowego, kawałek papryki. Za pomocą foremki wycięłam gwiazdki z papryki.
Krok 3
Na końcu dodaję oliwki. Posypuję Knorr Przyprawa Pikantna Grubo Mielona do mięs.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Unbelievabull burger The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej