Kolorowe babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kolorowe babeczki

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

50

346 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

647 osób wydrukowało

Pobierz pdf

796 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 łyżek

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz kremowy, koperkowo – ziołowy sos mieszając wodę z majonezem i sosem sałatkowy Knorr.

Kolorowe babeczki  - Krok 1

Krok 2

Papryki pokrój w kostkę i włóż do foremek.

Kolorowe babeczki  - Krok 2

Krok 3

Odmierz żelatynę według wskazówek producenta i połącz z sosem. Wlej majonezowy sos do foremek z papryką.

Kolorowe babeczki  - Krok 3

Krok 4

Delikatnie wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij babeczki i podawaj.

Kolorowe babeczki  - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Każdą babeczkę możesz udekorować pomidorem i majonezem.

1

Opinie o przepisie

  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 07.04.2016

    nasze już zdobyły :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowe babeczki Kolorowe babeczki

Poszukujesz alternatywy dla słodkich wypieków? Zainspiruj się poniższym przepisem i przyrządź z jego pomocą wytrawne kolorowe babeczki. Jeśli zastygną w odpowiedniej formie, kształtem będą przypominać pyszny deser. Do ich przygotowania niezbędne jest stworzenie kremowego koperkowo-ziołowego sosu z majonezem. Babeczki będą kolorowe, jeśli wykorzystasz czerwoną, żółtą i zieloną paprykę. Pokrojone w małe kawałki podobnych rozmiarów warzywa wmieszaj w sos bądź ułóż na spodzie foremek. Babeczki nabiorą spójnej konsystencji dzięki dodatkowi żelatyny. Odmierz ją według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu i dodaj do masy. Gotowe babeczki wstaw do lodówki. Gdy zyskają odpowiednią konsystencję, z łatwością wyciągniesz je z foremek. Kolorowe babeczki podawaj na liściach sałaty, roszponce lub kiełkach. Udekoruj je pozostałą papryką. Jako dodatek świetnie sprawdzi się sałatka, np. rukola polana sosem balsamicznym, a także kromka świeżego chleba na żytnim zakwasie. Efektowne przyrządzanie smacznych dań jest prostsze, niż mogłoby się wydawać.