Kolorowe babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe babeczki

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

61

heart
406 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

739 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1088 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

8 łyżek

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stwórz kremowy, koperkowo – ziołowy sos mieszając wodę z majonezem i sosem sałatkowy Knorr.

Kolorowe babeczki  - Krok 1

Krok 2

Papryki pokrój w kostkę i włóż do foremek.

Kolorowe babeczki  - Krok 2

Krok 3

Odmierz żelatynę według wskazówek producenta i połącz z sosem. Wlej majonezowy sos do foremek z papryką.

Kolorowe babeczki  - Krok 3

Krok 4

Delikatnie wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij babeczki i podawaj.

Kolorowe babeczki  - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Każdą babeczkę możesz udekorować pomidorem i majonezem.

1

Opinie o przepisie

  • Restauracja Qualitass

    Restauracja Qualitass , 07.04.2016

    nasze już zdobyły :D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe babeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowe babeczki Kolorowe babeczki

Poszukujesz alternatywy dla słodkich wypieków? Zainspiruj się poniższym przepisem i przyrządź z jego pomocą wytrawne kolorowe babeczki. Jeśli zastygną w odpowiedniej formie, kształtem będą przypominać pyszny deser. Do ich przygotowania niezbędne jest stworzenie kremowego koperkowo-ziołowego sosu z majonezem. Babeczki będą kolorowe, jeśli wykorzystasz czerwoną, żółtą i zieloną paprykę. Pokrojone w małe kawałki podobnych rozmiarów warzywa wmieszaj w sos bądź ułóż na spodzie foremek. Babeczki nabiorą spójnej konsystencji dzięki dodatkowi żelatyny. Odmierz ją według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu i dodaj do masy. Gotowe babeczki wstaw do lodówki. Gdy zyskają odpowiednią konsystencję, z łatwością wyciągniesz je z foremek. Kolorowe babeczki podawaj na liściach sałaty, roszponce lub kiełkach. Udekoruj je pozostałą papryką. Jako dodatek świetnie sprawdzi się sałatka, np. rukola polana sosem balsamicznym, a także kromka świeżego chleba na żytnim zakwasie. Efektowne przyrządzanie smacznych dań jest prostsze, niż mogłoby się wydawać.