
Składniki
4 łyżki
8 łyżek
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stwórz kremowy, koperkowo – ziołowy sos mieszając wodę z majonezem i sosem sałatkowy Knorr.

Krok 2
Papryki pokrój w kostkę i włóż do foremek.

Krok 3
Odmierz żelatynę według wskazówek producenta i połącz z sosem. Wlej majonezowy sos do foremek z papryką.

Krok 4
Delikatnie wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij babeczki i podawaj.


Dobra rada:
Każdą babeczkę możesz udekorować pomidorem i majonezem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowe babeczki
Poszukujesz alternatywy dla słodkich wypieków? Zainspiruj się poniższym przepisem i przyrządź z jego pomocą wytrawne kolorowe babeczki. Jeśli zastygną w odpowiedniej formie, kształtem będą przypominać pyszny deser. Do ich przygotowania niezbędne jest stworzenie kremowego koperkowo-ziołowego sosu z majonezem. Babeczki będą kolorowe, jeśli wykorzystasz czerwoną, żółtą i zieloną paprykę. Pokrojone w małe kawałki podobnych rozmiarów warzywa wmieszaj w sos bądź ułóż na spodzie foremek. Babeczki nabiorą spójnej konsystencji dzięki dodatkowi żelatyny. Odmierz ją według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu i dodaj do masy. Gotowe babeczki wstaw do lodówki. Gdy zyskają odpowiednią konsystencję, z łatwością wyciągniesz je z foremek. Kolorowe babeczki podawaj na liściach sałaty, roszponce lub kiełkach. Udekoruj je pozostałą papryką. Jako dodatek świetnie sprawdzi się sałatka, np. rukola polana sosem balsamicznym, a także kromka świeżego chleba na żytnim zakwasie. Efektowne przyrządzanie smacznych dań jest prostsze, niż mogłoby się wydawać.