
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Potnij je w plastry i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z mięsem mielonym. Smaż przez 5 minut.
Krok 3
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków i mięsa. Smaż kolejne 5-10 minut. Dopraw do smaku.
Krok 4
Jajka rozmąć widelcem razem ze śmietaną i wylej na podsmażone składniki.
Krok 5
Przykryj, smaż aż spód tortilli się zetnie, po czym delikatnie ją przewróć i zrumień drugą stronę.
Krok 6
Klasyczną tortillę z wołowiną udekoruj przed podaniem posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























