Klasyczna tortilla z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna tortilla z wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Potnij je w plastry i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z mięsem mielonym. Smaż przez 5 minut.

Krok 3

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków i mięsa. Smaż kolejne 5-10 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka rozmąć widelcem razem ze śmietaną i wylej na podsmażone składniki.

Krok 5

Przykryj, smaż aż spód tortilli się zetnie, po czym delikatnie ją przewróć i zrumień drugą stronę.

Krok 6

Klasyczną tortillę z wołowiną udekoruj przed podaniem posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej