Klasyczna tortilla z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna tortilla z wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Potnij je w plastry i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z mięsem mielonym. Smaż przez 5 minut.

Krok 3

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków i mięsa. Smaż kolejne 5-10 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka rozmąć widelcem razem ze śmietaną i wylej na podsmażone składniki.

Krok 5

Przykryj, smaż aż spód tortilli się zetnie, po czym delikatnie ją przewróć i zrumień drugą stronę.

Krok 6

Klasyczną tortillę z wołowiną udekoruj przed podaniem posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej