Klasyczna tortilla z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna tortilla z wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Potnij je w plastry i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z mięsem mielonym. Smaż przez 5 minut.

Krok 3

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków i mięsa. Smaż kolejne 5-10 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka rozmąć widelcem razem ze śmietaną i wylej na podsmażone składniki.

Krok 5

Przykryj, smaż aż spód tortilli się zetnie, po czym delikatnie ją przewróć i zrumień drugą stronę.

Krok 6

Klasyczną tortillę z wołowiną udekoruj przed podaniem posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna tortilla z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Groch z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej