
Składniki
500 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Potnij je w plastry i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z mięsem mielonym. Smaż przez 5 minut.
Krok 3
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków i mięsa. Smaż kolejne 5-10 minut. Dopraw do smaku.
Krok 4
Jajka rozmąć widelcem razem ze śmietaną i wylej na podsmażone składniki.
Krok 5
Przykryj, smaż aż spód tortilli się zetnie, po czym delikatnie ją przewróć i zrumień drugą stronę.
Krok 6
Klasyczną tortillę z wołowiną udekoruj przed podaniem posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej