Sałatka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka ze skórki, zetrzyj na tarce i wymieszja z sokiem z cytryny.

Krok 2

Obierz seler i zetrzyj na tarce i dodaj do jabłek.

Krok 3

Sparz rodzynki, odsącz i wymieszaj z orzechami i majonezem, a następnie dodaj do jabłek i selera. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej