Sałatka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka ze skórki, zetrzyj na tarce i wymieszja z sokiem z cytryny.

Krok 2

Obierz seler i zetrzyj na tarce i dodaj do jabłek.

Krok 3

Sparz rodzynki, odsącz i wymieszaj z orzechami i majonezem, a następnie dodaj do jabłek i selera. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej