Sałatka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka ze skórki, zetrzyj na tarce i wymieszja z sokiem z cytryny.

Krok 2

Obierz seler i zetrzyj na tarce i dodaj do jabłek.

Krok 3

Sparz rodzynki, odsącz i wymieszaj z orzechami i majonezem, a następnie dodaj do jabłek i selera. Wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej