
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka ze skórki, zetrzyj na tarce i wymieszja z sokiem z cytryny.
Krok 2
Obierz seler i zetrzyj na tarce i dodaj do jabłek.
Krok 3
Sparz rodzynki, odsącz i wymieszaj z orzechami i majonezem, a następnie dodaj do jabłek i selera. Wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej