
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka ze skórki, zetrzyj na tarce i wymieszja z sokiem z cytryny.
Krok 2
Obierz seler i zetrzyj na tarce i dodaj do jabłek.
Krok 3
Sparz rodzynki, odsącz i wymieszaj z orzechami i majonezem, a następnie dodaj do jabłek i selera. Wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej