Ziemniaczana sałatka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana sałatka z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, wystudź, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Przygotuj aromatyczny sos - w miseczce wymieszaj majonez, jogurt, curry oraz zawartość opakowania Knorr. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, marchew zetrzyj na grubej tarce. Selera obierz, sparz we wrzącej wodzie i pokrój w plastry pod skosem.

Krok 4

W misce połącz wszystkie warzywa, dodaj przygotowany sos, wymieszaj i dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i posyp pokrojonym drobno szczypiorem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki dodaj do sałatki ½ posiekanej papryczki chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Schab to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce. Często nadziewany suszonymi owocami i podawany z okazji świąt, używany także do przyrządzania kanapek. Jak upiec soczysty schab? Podpowiadamy w poradniku.

Czytaj więcej

Zupa idealna? Powinna być aromatyczna, dobrze przyprawiona i mieć przyjemną, gęstą konsystencję. Prawie każdy kucharz z biegiem czasu znajduje swój ulubiony patent na zagęszczanie zupy. Wciąż jesteście na etapie odkrywania tajników tego zabiegu? A może chcecie zmienić coś w swoich przyzwyczajeniach?

Czytaj więcej