
Składniki
0.5 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżeczka
600 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, wystudź, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Przygotuj aromatyczny sos - w miseczce wymieszaj majonez, jogurt, curry oraz zawartość opakowania Knorr. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojoną kolendrę.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, marchew zetrzyj na grubej tarce. Selera obierz, sparz we wrzącej wodzie i pokrój w plastry pod skosem.
Krok 4
W misce połącz wszystkie warzywa, dodaj przygotowany sos, wymieszaj i dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i posyp pokrojonym drobno szczypiorem.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki dodaj do sałatki ½ posiekanej papryczki chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej