
Składniki
0.5 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżeczka
600 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, wystudź, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Przygotuj aromatyczny sos - w miseczce wymieszaj majonez, jogurt, curry oraz zawartość opakowania Knorr. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojoną kolendrę.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, marchew zetrzyj na grubej tarce. Selera obierz, sparz we wrzącej wodzie i pokrój w plastry pod skosem.
Krok 4
W misce połącz wszystkie warzywa, dodaj przygotowany sos, wymieszaj i dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i posyp pokrojonym drobno szczypiorem.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki dodaj do sałatki ½ posiekanej papryczki chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej