Ziemniaczana sałatka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana sałatka z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, wystudź, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Przygotuj aromatyczny sos - w miseczce wymieszaj majonez, jogurt, curry oraz zawartość opakowania Knorr. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, marchew zetrzyj na grubej tarce. Selera obierz, sparz we wrzącej wodzie i pokrój w plastry pod skosem.

Krok 4

W misce połącz wszystkie warzywa, dodaj przygotowany sos, wymieszaj i dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i posyp pokrojonym drobno szczypiorem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki dodaj do sałatki ½ posiekanej papryczki chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej