Ziemniaczana sałatka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana sałatka z curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

600 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, wystudź, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Przygotuj aromatyczny sos - w miseczce wymieszaj majonez, jogurt, curry oraz zawartość opakowania Knorr. Dodaj sok z cytryny oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, marchew zetrzyj na grubej tarce. Selera obierz, sparz we wrzącej wodzie i pokrój w plastry pod skosem.

Krok 4

W misce połącz wszystkie warzywa, dodaj przygotowany sos, wymieszaj i dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i posyp pokrojonym drobno szczypiorem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki dodaj do sałatki ½ posiekanej papryczki chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaczana sałatka z curryZiemniaczana sałatka z curry

Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości, wystudź, obierz i pokrój w mniejsze kawałki.