Litewska sałatka z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Litewska sałatka z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1.5 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wymieszaj chrzan, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), następnie delikatnie połącz ze składnikami sałatki.

Krok 3

Udekoruj sałatkę łodyżkami szczypiorku oraz cząstkami jajka. Na koniec posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.

Krok 4

Pokrój ziemniaki i ogórki w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Litewska sałatka z łososiaLitewska sałatka z łososia

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.