Litewska sałatka z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Litewska sałatka z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1.5 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wymieszaj chrzan, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), następnie delikatnie połącz ze składnikami sałatki.

Krok 3

Udekoruj sałatkę łodyżkami szczypiorku oraz cząstkami jajka. Na koniec posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.

Krok 4

Pokrój ziemniaki i ogórki w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka nicejska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Litewska sałatka z łososiaLitewska sałatka z łososia

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.