Litewska sałatka z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Litewska sałatka z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1.5 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wymieszaj chrzan, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), następnie delikatnie połącz ze składnikami sałatki.

Krok 3

Udekoruj sałatkę łodyżkami szczypiorku oraz cząstkami jajka. Na koniec posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.

Krok 4

Pokrój ziemniaki i ogórki w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Świąteczna sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Litewska sałatka z łososiaLitewska sałatka z łososia

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.