Litewska sałatka z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Litewska sałatka z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1.5 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.

Krok 2

Wymieszaj chrzan, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne), następnie delikatnie połącz ze składnikami sałatki.

Krok 3

Udekoruj sałatkę łodyżkami szczypiorku oraz cząstkami jajka. Na koniec posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.

Krok 4

Pokrój ziemniaki i ogórki w drobną kostkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Litewska sałatka z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Litewska sałatka z łososiaLitewska sałatka z łososia

Ugotuj rybę w osolonej wodzie (15-20 minut). Ostudź, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.