Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem

Autor: Włodek

ratingratingratingratingrating

5

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo.

Krok 2

W tym czasie gdy jajka się gotują: kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski, lekko solimy.

Krok 3

Do pokrojonej kapusty dodajemy kawałek drobno pokrojonego pora, obranego ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę, połówkę jabłka pokrojonego w drobną kostkę, jajka ugotowane, obrane i pokrojone w większe kawałki oraz 1/2 małej puszki zielonego groszku.

Krok 4

Pokrojone składniki doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. Do majonezu można dodać odrobinę jogurtu naturalnego.

Krok 5

Na niewielki półmisek układamy na brzegach pokrojonego w plastry pomidora i ogórka zielonego - posypujemy solą i pieprzem. Na środek półmiska między pomidorem i ogórkiem wykładamy wymieszaną sałatkę z warzyw. Tuńczyka wykładamy na wierzch sałatki dodając kapary i dekorując natką pietruszki. Sałatkę podajemy z pieczywem lub tostami na śniadanie lub kolację. Moja ulubiona sprawdzona sałatka. Sałatkę spożyć najlepiej tego samego dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej