Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem

Autor: Włodek

ratingratingratingratingrating

5

19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo.

Krok 2

W tym czasie gdy jajka się gotują: kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski, lekko solimy.

Krok 3

Do pokrojonej kapusty dodajemy kawałek drobno pokrojonego pora, obranego ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę, połówkę jabłka pokrojonego w drobną kostkę, jajka ugotowane, obrane i pokrojone w większe kawałki oraz 1/2 małej puszki zielonego groszku.

Krok 4

Pokrojone składniki doprawiamy pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy składniki. Do majonezu można dodać odrobinę jogurtu naturalnego.

Krok 5

Na niewielki półmisek układamy na brzegach pokrojonego w plastry pomidora i ogórka zielonego - posypujemy solą i pieprzem. Na środek półmiska między pomidorem i ogórkiem wykładamy wymieszaną sałatkę z warzyw. Tuńczyka wykładamy na wierzch sałatki dodając kapary i dekorując natką pietruszki. Sałatkę podajemy z pieczywem lub tostami na śniadanie lub kolację. Moja ulubiona sprawdzona sałatka. Sałatkę spożyć najlepiej tego samego dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z winogronem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej