Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym

Autor: Kinga Latosińska

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł rozdzielamy na różyczki i gotujemy na pół twardo. Nie rozgotujcie go! Wystarczy max 10 minut we wrzątku.

Krok 2

Na każdym półmisku układamy różyczyki brokuła, wokół ćwiartki 2 jajek, pokrojoną szynkę, wiórka cebuli. Do całości dokładamy pół camemberta pokrojonego na półćwiarteczki. Opruszamy solą i pieprzem.

Krok 3

Całość skrapiamy dipem czosnkowym i posypujemy uprażonymi na suchej patelni słupkami migdałów. I już! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej