
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł rozdzielamy na różyczki i gotujemy na pół twardo. Nie rozgotujcie go! Wystarczy max 10 minut we wrzątku.
Krok 2
Na każdym półmisku układamy różyczyki brokuła, wokół ćwiartki 2 jajek, pokrojoną szynkę, wiórka cebuli. Do całości dokładamy pół camemberta pokrojonego na półćwiarteczki. Opruszamy solą i pieprzem.
Krok 3
Całość skrapiamy dipem czosnkowym i posypujemy uprażonymi na suchej patelni słupkami migdałów. I już! Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej