
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł rozdzielamy na różyczki i gotujemy na pół twardo. Nie rozgotujcie go! Wystarczy max 10 minut we wrzątku.
Krok 2
Na każdym półmisku układamy różyczyki brokuła, wokół ćwiartki 2 jajek, pokrojoną szynkę, wiórka cebuli. Do całości dokładamy pół camemberta pokrojonego na półćwiarteczki. Opruszamy solą i pieprzem.
Krok 3
Całość skrapiamy dipem czosnkowym i posypujemy uprażonymi na suchej patelni słupkami migdałów. I już! Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej