Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym

Autor: Kinga Latosińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł rozdzielamy na różyczki i gotujemy na pół twardo. Nie rozgotujcie go! Wystarczy max 10 minut we wrzątku.

Krok 2

Na każdym półmisku układamy różyczyki brokuła, wokół ćwiartki 2 jajek, pokrojoną szynkę, wiórka cebuli. Do całości dokładamy pół camemberta pokrojonego na półćwiarteczki. Opruszamy solą i pieprzem.

Krok 3

Całość skrapiamy dipem czosnkowym i posypujemy uprażonymi na suchej patelni słupkami migdałów. I już! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej