Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym

Autor: Kinga Latosińska

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł rozdzielamy na różyczki i gotujemy na pół twardo. Nie rozgotujcie go! Wystarczy max 10 minut we wrzątku.

Krok 2

Na każdym półmisku układamy różyczyki brokuła, wokół ćwiartki 2 jajek, pokrojoną szynkę, wiórka cebuli. Do całości dokładamy pół camemberta pokrojonego na półćwiarteczki. Opruszamy solą i pieprzem.

Krok 3

Całość skrapiamy dipem czosnkowym i posypujemy uprażonymi na suchej patelni słupkami migdałów. I już! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułem z dipem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej