
Składniki
200 gramów
1 puszka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i przełożyć do miski.
Krok 2
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Pomidory i ogórek pokroić w większą kostkę. Koperek drobno posiekać.
Krok 4
Kukurydzę, oliwki czarne i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić w plasterki.
Krok 5
Ser feta pokroić w kostkę.
Krok 6
Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem i dokładnie wymieszać.
Krok 7
Sos sałatkowy grecki wymieszać z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Odstawić na 15 minut.
Krok 8
Po tym czasie sos wymieszać z całością i odstawić na 15 minut. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej