Sałatka grecka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grecka

Autor: Kinga Borowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 puszka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i przełożyć do miski.

Krok 2

Cebulę pokroić w drobną kostkę.

Krok 3

Pomidory i ogórek pokroić w większą kostkę. Koperek drobno posiekać.

Krok 4

Kukurydzę, oliwki czarne i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić w plasterki.

Krok 5

Ser feta pokroić w kostkę.

Krok 6

Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem i dokładnie wymieszać.

Krok 7

Sos sałatkowy grecki wymieszać z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Odstawić na 15 minut.

Krok 8

Po tym czasie sos wymieszać z całością i odstawić na 15 minut. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grecka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej