
Składniki
200 gramów
1 puszka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i przełożyć do miski.
Krok 2
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Pomidory i ogórek pokroić w większą kostkę. Koperek drobno posiekać.
Krok 4
Kukurydzę, oliwki czarne i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić w plasterki.
Krok 5
Ser feta pokroić w kostkę.
Krok 6
Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem i dokładnie wymieszać.
Krok 7
Sos sałatkowy grecki wymieszać z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Odstawić na 15 minut.
Krok 8
Po tym czasie sos wymieszać z całością i odstawić na 15 minut. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej