
Składniki
200 gramów
1 puszka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i przełożyć do miski.
Krok 2
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Pomidory i ogórek pokroić w większą kostkę. Koperek drobno posiekać.
Krok 4
Kukurydzę, oliwki czarne i czerwoną fasolkę odsączyć z zalewy. Oliwki pokroić w plasterki.
Krok 5
Ser feta pokroić w kostkę.
Krok 6
Wszystkie składniki przełożyć do miski z makaronem i dokładnie wymieszać.
Krok 7
Sos sałatkowy grecki wymieszać z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Odstawić na 15 minut.
Krok 8
Po tym czasie sos wymieszać z całością i odstawić na 15 minut. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej