
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
2 szczypty
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyć i obrać pozostawiając ogonki. Smażyć na maśle z czosnkiem. Ostudzić, kilka krewetki z ogórkami pozostawić do dekoracji, z reszty usunąć ogonki i pokroić na mniejsze części. Awokado, ogórek i sałatę pokroić. Wszystkie składniki umieścić w misce.
Krok 2
Przygotować sos: w misce wymieszać ketchup, majonez, chrzan i jogurt, dodać chili, paprykę słodką w proszku, sok z cytryny i sól do smaku.
Krok 3
Do pokrojonych warzyw dodać sos, dokładnie wymieszać. Napełniać szklane słoiczek ozdobne lub kieliszki. Udekorować całymi krewetkami nabitymi na wykałaczkę. Przed podaniem dobrze schłodzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's do kanapek
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej