Koktajl krewetkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl krewetkowy

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyć i obrać pozostawiając ogonki. Smażyć na maśle z czosnkiem. Ostudzić, kilka krewetki z ogórkami pozostawić do dekoracji, z reszty usunąć ogonki i pokroić na mniejsze części. Awokado, ogórek i sałatę pokroić. Wszystkie składniki umieścić w misce.

Krok 2

Przygotować sos: w misce wymieszać ketchup, majonez, chrzan i jogurt, dodać chili, paprykę słodką w proszku, sok z cytryny i sól do smaku.

Krok 3

Do pokrojonych warzyw dodać sos, dokładnie wymieszać. Napełniać szklane słoiczek ozdobne lub kieliszki. Udekorować całymi krewetkami nabitymi na wykałaczkę. Przed podaniem dobrze schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej