Koktajl krewetkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl krewetkowy

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyć i obrać pozostawiając ogonki. Smażyć na maśle z czosnkiem. Ostudzić, kilka krewetki z ogórkami pozostawić do dekoracji, z reszty usunąć ogonki i pokroić na mniejsze części. Awokado, ogórek i sałatę pokroić. Wszystkie składniki umieścić w misce.

Krok 2

Przygotować sos: w misce wymieszać ketchup, majonez, chrzan i jogurt, dodać chili, paprykę słodką w proszku, sok z cytryny i sól do smaku.

Krok 3

Do pokrojonych warzyw dodać sos, dokładnie wymieszać. Napełniać szklane słoiczek ozdobne lub kieliszki. Udekorować całymi krewetkami nabitymi na wykałaczkę. Przed podaniem dobrze schłodzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl krewetkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej