Sałata lodowa z owocami morza à la marinara
łatwe
352 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
250 gramów
0.5 pęczka
80 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
30 gramów
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.

Krok 2
Następnie na patelnię dodaj owoce morza i smaż przez około 4-5 minut. Dopraw sokiem z cytryny i odstaw całość do ostudzenia.

Krok 3
Do owoców morza dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Sałatę lodową porwij i przełóż do miski.

Krok 5
Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki, pestki słonecznika, przekrojone na pół oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki i liście bazylii.

Krok 6
Sałatkę zalej sosem z owocami morza. Delikatnie wymieszaj i natychmiast podawaj, np. z pieczywem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Sałata lodowa z owocami morza à la marinara

