Sałata lodowa z owocami morza à la marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

261 osób wydrukowało

Pobierz pdf

352 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

250 gramów

0.5 pęczka

80 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

30 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 1

Krok 2

Następnie na patelnię dodaj owoce morza i smaż przez około 4-5 minut. Dopraw sokiem z cytryny i odstaw całość do ostudzenia.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 2

Krok 3

Do owoców morza dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 3

Krok 4

Sałatę lodową porwij i przełóż do miski.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki, pestki słonecznika, przekrojone na pół oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki i liście bazylii.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 5

Krok 6

Sałatkę zalej sosem z owocami morza. Delikatnie wymieszaj i natychmiast podawaj, np. z pieczywem.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałata lodowa z owocami morza à la marinara Sałata lodowa z owocami morza à la marinara

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.