Sałata lodowa z owocami morza à la marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

260 osób wydrukowało

Pobierz pdf

350 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

250 gramów

0.5 pęczka

80 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

30 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 1

Krok 2

Następnie na patelnię dodaj owoce morza i smaż przez około 4-5 minut. Dopraw sokiem z cytryny i odstaw całość do ostudzenia.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 2

Krok 3

Do owoców morza dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 3

Krok 4

Sałatę lodową porwij i przełóż do miski.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki, pestki słonecznika, przekrojone na pół oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki i liście bazylii.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 5

Krok 6

Sałatkę zalej sosem z owocami morza. Delikatnie wymieszaj i natychmiast podawaj, np. z pieczywem.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałata lodowa z owocami morza à la marinara Sałata lodowa z owocami morza à la marinara

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.