Sałata lodowa z owocami morza à la marinara przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

0.5 pęczka

30 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę, czosnek oraz chili.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 1

Krok 2

Następnie na patelnię dodaj owoce morza i smaż przez około 4-5 minut. Dopraw sokiem z cytryny i odstaw całość do ostudzenia.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 2

Krok 3

Do owoców morza dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 3

Krok 4

Sałatę lodową porwij i przełóż do miski.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki, pestki słonecznika, przekrojone na pół oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki i liście bazylii.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 5

Krok 6

Sałatkę zalej sosem z owocami morza. Delikatnie wymieszaj i natychmiast podawaj, np. z pieczywem.

Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata lodowa z owocami morza à la marinara  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej