Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Jabłka cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos dodając do majonezu keczup, łyżkę zalewy z ogórków oraz doprawiając szczyptą pieprzu.

Krok 4

wszystkie składniki sałatki wymieszaj dodając sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej