Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Jabłka cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos dodając do majonezu keczup, łyżkę zalewy z ogórków oraz doprawiając szczyptą pieprzu.

Krok 4

wszystkie składniki sałatki wymieszaj dodając sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tagliatelle z salami
czas przygotowania
14 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej