Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Jabłka cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos dodając do majonezu keczup, łyżkę zalewy z ogórków oraz doprawiając szczyptą pieprzu.

Krok 4

wszystkie składniki sałatki wymieszaj dodając sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej