Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Jabłka cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos dodając do majonezu keczup, łyżkę zalewy z ogórków oraz doprawiając szczyptą pieprzu.

Krok 4

wszystkie składniki sałatki wymieszaj dodając sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej