Sałatka z żółtego sera i fasolki szparagowej

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

2 szczypty

3 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr. odcedzić i przestudzić.

Krok 2

Jabłka cebule i ogórki pokroić w drobną kostkę. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w paseczki.

Krok 3

Przygotuj sos dodając do majonezu keczup, łyżkę zalewy z ogórków oraz doprawiając szczyptą pieprzu.

Krok 4

wszystkie składniki sałatki wymieszaj dodając sos.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej