Sałatka z paluszkami surimi i majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z paluszkami surimi

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki wyjmujemy wcześniej z zamrażalnika, aby się odmroziły.

Krok 2

Po rozmrożeniu kroimy je w kostkę i przekładamy do naczynia.

Krok 3

Selera odcedzamy z zalewy (można też przepłukać czystą wodą) i dodajemy do paluszków.

Krok 4

Dodajemy mojonez (ilość wg. uznania) i doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z paluszkami surimiSałatka z paluszkami surimi

Paluszki surimi często produkowane są z mięsa białych ryb. Bywają nazywane jednak krabowymi, dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi. Znajdują zastosowanie jako kluczowy składnik wielu sałatek, świetnie bowiem komponują się z warzywami i owocami. Poniższy przepis udowadnia, że smaczne danie przyrządzisz z zaledwie kilku składników. Paluszki krabowe dobrze połączą się z konserwowym selerem i ananasem (tego z puszki z powodzeniem zastąpisz świeżym, który jest wyrazistszy w smaku). Surimi pokrój w kostkę, wymieszaj z selerem, cienkimi paskami ananasa, sosem na bazie majonezu oraz przyprawy uniwersalnej – i danie gotowe! Serwuj je z dowolnym rodzajem pieczywa. Będzie smaczne np. z chrupiącą bagietką paryską albo z włoską ciabattą. Udekoruj je krabowym paluszkiem albo gałązką świeżego koperku. Wygląd potrawy uatrakcyjnisz dodatkowo, jeśli podasz ją na liściach roszponki. Koniecznie sprawdź ten prosty przepis na smaczną i oryginalną sałatkę. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Życzymy smacznego.