
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paluszki wyjmujemy wcześniej z zamrażalnika, aby się odmroziły.
Krok 2
Po rozmrożeniu kroimy je w kostkę i przekładamy do naczynia.
Krok 3
Selera odcedzamy z zalewy (można też przepłukać czystą wodą) i dodajemy do paluszków.
Krok 4
Dodajemy mojonez (ilość wg. uznania) i doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z paluszkami surimi
Paluszki surimi często produkowane są z mięsa białych ryb. Bywają nazywane jednak krabowymi, dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi. Znajdują zastosowanie jako kluczowy składnik wielu sałatek, świetnie bowiem komponują się z warzywami i owocami. Poniższy przepis udowadnia, że smaczne danie przyrządzisz z zaledwie kilku składników. Paluszki krabowe dobrze połączą się z konserwowym selerem i ananasem (tego z puszki z powodzeniem zastąpisz świeżym, który jest wyrazistszy w smaku). Surimi pokrój w kostkę, wymieszaj z selerem, cienkimi paskami ananasa, sosem na bazie majonezu oraz przyprawy uniwersalnej – i danie gotowe! Serwuj je z dowolnym rodzajem pieczywa. Będzie smaczne np. z chrupiącą bagietką paryską albo z włoską ciabattą. Udekoruj je krabowym paluszkiem albo gałązką świeżego koperku. Wygląd potrawy uatrakcyjnisz dodatkowo, jeśli podasz ją na liściach roszponki. Koniecznie sprawdź ten prosty przepis na smaczną i oryginalną sałatkę. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Życzymy smacznego.
































