Sałatka z paluszkami surimi

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1949

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paluszki wyjmujemy wcześniej z zamrażalnika, aby się odmroziły.

Krok 2

Po rozmrożeniu kroimy je w kostkę i przekładamy do naczynia.

Krok 3

Selera odcedzamy z zalewy (można też przepłukać czystą wodą) i dodajemy do paluszków.

Krok 4

Dodajemy mojonez (ilość wg. uznania) i doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z paluszkami surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z paluszkami surimiSałatka z paluszkami surimi

Paluszki surimi często produkowane są z mięsa białych ryb. Bywają nazywane jednak krabowymi, dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi. Znajdują zastosowanie jako kluczowy składnik wielu sałatek, świetnie bowiem komponują się z warzywami i owocami. Poniższy przepis udowadnia, że smaczne danie przyrządzisz z zaledwie kilku składników. Paluszki krabowe dobrze połączą się z konserwowym selerem i ananasem (tego z puszki z powodzeniem zastąpisz świeżym, który jest wyrazistszy w smaku). Surimi pokrój w kostkę, wymieszaj z selerem, cienkimi paskami ananasa, sosem na bazie majonezu oraz przyprawy uniwersalnej – i danie gotowe! Serwuj je z dowolnym rodzajem pieczywa. Będzie smaczne np. z chrupiącą bagietką paryską albo z włoską ciabattą. Udekoruj je krabowym paluszkiem albo gałązką świeżego koperku. Wygląd potrawy uatrakcyjnisz dodatkowo, jeśli podasz ją na liściach roszponki. Koniecznie sprawdź ten prosty przepis na smaczną i oryginalną sałatkę. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią. Życzymy smacznego.