
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
5 sztuk
1 łyżka
50 gramów
4 łyżki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmrozić, sparzyć gorącą wodą i wysuszyć. Kaki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pomidorki koktailowe pokroić na ćwiartki, suszone pomidory w mniejsze kawałki. Gorgonzolę pokroić w kostkę.
Krok 2
Na płaskim talerzu układamy rukolę, a na niej pokrojony owoc kaki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie układamy krewetki, pomidorki, pomidory suszone i gorgonzolę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3
Do szklanki wlewamy płynny miód i mieszamy go z octem winnym. Dodajemy oliwę z pomidorów i dokładnie mieszamy. Sałatkę polewamy przygotowanym dressingiem i natychmiast podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej