
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.25 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z brokułu zetnij same różyczki i zmiksuj je razem z cebulą. Dodaj ogórek, paprykę i jabłko i znów zmiksuj.
Krok 2
Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody, olej, majonez i wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Sos połącz z sałatką 15 minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z brokułem
Sałatki to bardzo uniwersalne dania. Pasują na każdą okazję i da się je dowolnie modyfikować w zależności od własnych upodobań kulinarnych. Co ważne, nawet najprostsza sałatka będzie smakować doskonale, jeśli tylko połączymy odpowiednie składniki i dobierzemy idealnie podkreślający całość kompozycji dressing. Przygotowanie takich dań to prawdziwa przyjemność, szczególnie w okresie letnim, kiedy dostępne są świeże sezonowe owoce i warzywa. Sałatki możesz zabierać do pracy na drugie śniadanie, a także serwować na podwieczorek lub kolację. Polecamy szczególnie przepis na majonezową sałatkę z brokułem, papryką, jabłkiem i ogórkiem kiszonym. Jest smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu, a do tego jej konsystencja sprawia, że z powodzeniem może służyć zarówno jako samodzielna przekąska, jak i jako pasta na kanapki i tosty.