Sałatka z brokułem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.25 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z brokułu zetnij same różyczki i zmiksuj je razem z cebulą. Dodaj ogórek, paprykę i jabłko i znów zmiksuj.

Krok 2

Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody, olej, majonez i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Sos połącz z sałatką 15 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z arbuzem i fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z brokułemSałatka z brokułem

Sałatki to bardzo uniwersalne dania. Pasują na każdą okazję i da się je dowolnie modyfikować w zależności od własnych upodobań kulinarnych. Co ważne, nawet najprostsza sałatka będzie smakować doskonale, jeśli tylko połączymy odpowiednie składniki i dobierzemy idealnie podkreślający całość kompozycji dressing. Przygotowanie takich dań to prawdziwa przyjemność, szczególnie w okresie letnim, kiedy dostępne są świeże sezonowe owoce i warzywa. Sałatki możesz zabierać do pracy na drugie śniadanie, a także serwować na podwieczorek lub kolację. Polecamy szczególnie przepis na majonezową sałatkę z brokułem, papryką, jabłkiem i ogórkiem kiszonym. Jest smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu, a do tego jej konsystencja sprawia, że z powodzeniem może służyć zarówno jako samodzielna przekąska, jak i jako pasta na kanapki i tosty.