
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
0.25 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z brokułu zetnij same różyczki i zmiksuj je razem z cebulą. Dodaj ogórek, paprykę i jabłko i znów zmiksuj.
Krok 2
Sos sałatkowy wsyp do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody, olej, majonez i wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Sos połącz z sałatką 15 minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z brokułem
Sałatki to bardzo uniwersalne dania. Pasują na każdą okazję i da się je dowolnie modyfikować w zależności od własnych upodobań kulinarnych. Co ważne, nawet najprostsza sałatka będzie smakować doskonale, jeśli tylko połączymy odpowiednie składniki i dobierzemy idealnie podkreślający całość kompozycji dressing. Przygotowanie takich dań to prawdziwa przyjemność, szczególnie w okresie letnim, kiedy dostępne są świeże sezonowe owoce i warzywa. Sałatki możesz zabierać do pracy na drugie śniadanie, a także serwować na podwieczorek lub kolację. Polecamy szczególnie przepis na majonezową sałatkę z brokułem, papryką, jabłkiem i ogórkiem kiszonym. Jest smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu, a do tego jej konsystencja sprawia, że z powodzeniem może służyć zarówno jako samodzielna przekąska, jak i jako pasta na kanapki i tosty.