Sałatka z kurczakiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i kukurydzą

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę i selera pokrój w jak najdrobniejszą kostkę, mniej więcej wielkości kukurydzy. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotuj makaron według zaleceń producenta.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce, dopraw do smaku kminem rzymskim, chili, sokiem z cytryny oraz o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

 

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej