Sałatka z kurczakiem i kukurydzą
NOWY PRZEPIS
łatwe
326 osób zapisało

Składniki
200 gramów
50 gramów
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka, paprykę i selera pokrój w jak najdrobniejszą kostkę, mniej więcej wielkości kukurydzy. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotuj makaron według zaleceń producenta.
Krok 2
Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce, dopraw do smaku kminem rzymskim, chili, sokiem z cytryny oraz o ile to konieczne odrobiną soli.

Dobra rada:
Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej