Sałatka z kurczakiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i kukurydzą

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

326 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę i selera pokrój w jak najdrobniejszą kostkę, mniej więcej wielkości kukurydzy. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotuj makaron według zaleceń producenta.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce, dopraw do smaku kminem rzymskim, chili, sokiem z cytryny oraz o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

 

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej