Sałatka z kurczakiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i kukurydzą

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę i selera pokrój w jak najdrobniejszą kostkę, mniej więcej wielkości kukurydzy. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotuj makaron według zaleceń producenta.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce, dopraw do smaku kminem rzymskim, chili, sokiem z cytryny oraz o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

 

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej