Sałatka ze szparagami i owocami goji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i owocami goji

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

168 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 1

Krok 2

W dużej misce wymieszaj porwaną sałatę ze szparagami, przeciętymi na pół truskawkami, pokrojonym w plastry burakiem oraz kawałkami koziego sera.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 2

Krok 3

Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym z oliwy i trzech łyżek wody. Sałatkę podawaj posypaną owocami goji.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie lubisz sera koziego, możesz go z powodzeniem zastąpić serem typu camembert.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szparagami i owocami gojiSałatka ze szparagami i owocami goji

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.