Sałatka ze szparagami i owocami goji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i owocami goji

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

100 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 1

Krok 2

W dużej misce wymieszaj porwaną sałatę ze szparagami, przeciętymi na pół truskawkami, pokrojonym w plastry burakiem oraz kawałkami koziego sera.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 2

Krok 3

Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym z oliwy i trzech łyżek wody. Sałatkę podawaj posypaną owocami goji.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie lubisz sera koziego, możesz go z powodzeniem zastąpić serem typu camembert.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szparagami i owocami gojiSałatka ze szparagami i owocami goji

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.