Sałatka ze szparagami i owocami goji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i owocami goji

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 1

Krok 2

W dużej misce wymieszaj porwaną sałatę ze szparagami, przeciętymi na pół truskawkami, pokrojonym w plastry burakiem oraz kawałkami koziego sera.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 2

Krok 3

Całość polej sosem sałatkowym przygotowanym z oliwy i trzech łyżek wody. Sałatkę podawaj posypaną owocami goji.

Sałatka ze szparagami i owocami goji - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie lubisz sera koziego, możesz go z powodzeniem zastąpić serem typu camembert.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i owocami goji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka ze szparagami i owocami gojiSałatka ze szparagami i owocami goji

Szparagi obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Ugotowane szparagi wystudź, przekrój wzdłuż na pół. W małym rondelku w gotującej się szklance wody rozpuść cukier, dodaj pół szklanki octu jabłkowego. Do tak przygotowanej gorącej jeszcze marynaty wrzuć pokrojone szparagi. Odstaw do wystygnięcia.