
Składniki
50 gramów
4 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.
Krok 2
Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.
Krok 3
Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.
Krok 4
Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.
Krok 5
Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.
Krok 6
Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej