Roladki drobiowe z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z rukolą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.

Krok 3

Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.

Krok 4

Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.

Krok 5

Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.

Krok 6

Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej