Roladki drobiowe z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z rukolą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.

Krok 3

Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.

Krok 4

Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.

Krok 5

Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.

Krok 6

Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej