Składniki
1 sztuka
6 sztuk
50 gramów
4 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.
Krok 2
Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.
Krok 3
Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.
Krok 4
Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.
Krok 5
Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.
Krok 6
Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej