Roladki drobiowe z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z rukolą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.

Krok 3

Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.

Krok 4

Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.

Krok 5

Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.

Krok 6

Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej