Roladki drobiowe z rukolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z rukolą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

50 gramów

4 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś filetujemy tak by uzyskać 6 cienkich płatów.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z oliwą. Pastą nacieramy mięso, które odstawiamy na kilka minut, by naszło smakiem.

Krok 3

Opłukaną i osuszoną rukolę nakładamy na filety i skrapiamy octem balsamicznym.

Krok 4

Zwijamy mięso w roladki, które owijamy plastrami boczku.

Krok 5

Całość spinamy wykałaczkami i smażymy krótko z każdej strony.

Krok 6

Roladki przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 20 minut w 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z rukolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej