Roladki wołowe po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe po bolońsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso łączymy z przyprawami, czosnkiem i jajkiem. Formujemy 8 wałeczków, w środek których wkładamy kawałek sera feta.

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego wlewamy sosy Toscana (lub Spaghetti Bolognese) i układamy w nim roladki.

Krok 3

Pieczemy pod przykryciem 1,5 godziny w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej