Roladki wołowe po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe po bolońsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso łączymy z przyprawami, czosnkiem i jajkiem. Formujemy 8 wałeczków, w środek których wkładamy kawałek sera feta.

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego wlewamy sosy Toscana (lub Spaghetti Bolognese) i układamy w nim roladki.

Krok 3

Pieczemy pod przykryciem 1,5 godziny w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej