Składniki
800 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso łączymy z przyprawami, czosnkiem i jajkiem. Formujemy 8 wałeczków, w środek których wkładamy kawałek sera feta.
Krok 2
Do naczynia żaroodpornego wlewamy sosy Toscana (lub Spaghetti Bolognese) i układamy w nim roladki.
Krok 3
Pieczemy pod przykryciem 1,5 godziny w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej