
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
800 gramów
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso łączymy z przyprawami, czosnkiem i jajkiem. Formujemy 8 wałeczków, w środek których wkładamy kawałek sera feta.
Krok 2
Do naczynia żaroodpornego wlewamy sosy Toscana (lub Spaghetti Bolognese) i układamy w nim roladki.
Krok 3
Pieczemy pod przykryciem 1,5 godziny w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej