Roladki wołowe po bolońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe po bolońsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

800 gramów

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso łączymy z przyprawami, czosnkiem i jajkiem. Formujemy 8 wałeczków, w środek których wkładamy kawałek sera feta.

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego wlewamy sosy Toscana (lub Spaghetti Bolognese) i układamy w nim roladki.

Krok 3

Pieczemy pod przykryciem 1,5 godziny w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe po bolońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej