
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
800 gramów
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso łączymy z przyprawami, czosnkiem i jajkiem. Formujemy 8 wałeczków, w środek których wkładamy kawałek sera feta.
Krok 2
Do naczynia żaroodpornego wlewamy sosy Toscana (lub Spaghetti Bolognese) i układamy w nim roladki.
Krok 3
Pieczemy pod przykryciem 1,5 godziny w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej