Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na dwie części i opłucz. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty mięsa. Natrzyj z obu stron pieprzem, czosnkiem w mini kostkach Knorr i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku mozzarelli, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczkami lub nicią.

Krok 3

Roladki włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż rękaw i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej