Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na dwie części i opłucz. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty mięsa. Natrzyj z obu stron pieprzem, czosnkiem w mini kostkach Knorr i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku mozzarelli, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczkami lub nicią.

Krok 3

Roladki włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż rękaw i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej