Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką
średnie
39 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podziel na dwie części i opłucz. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty mięsa. Natrzyj z obu stron pieprzem, czosnkiem w mini kostkach Knorr i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.
Krok 2
Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku mozzarelli, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczkami lub nicią.
Krok 3
Roladki włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż rękaw i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































