Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podziel na dwie części i opłucz. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty mięsa. Natrzyj z obu stron pieprzem, czosnkiem w mini kostkach Knorr i Przyprawą do wieprzowiny Knorr.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku mozzarelli, zwiń w roladkę i zepnij wykałaczkami lub nicią.

Krok 3

Roladki włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż rękaw i piecz ok. 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z mozzarellą i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej