
Składniki
600 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.
Krok 3
Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.
Krok 5
Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.
Dobra rada:
Do sosu możesz dodać kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plastry, dzięki temu sos będzie jeszcze smaczniejszy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej