Roladki Saltimbocca alla Romana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Saltimbocca alla Romana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

89 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.

Krok 3

Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.

Krok 5

Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plastry, dzięki temu sos będzie jeszcze smaczniejszy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej