Roladki Saltimbocca alla Romana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Saltimbocca alla Romana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.

Krok 3

Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.

Krok 5

Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plastry, dzięki temu sos będzie jeszcze smaczniejszy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki wołowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki Saltimbocca alla RomanaRoladki Saltimbocca alla Romana

Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.