Roladki Saltimbocca alla Romana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Saltimbocca alla Romana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.

Krok 3

Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.

Krok 5

Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plastry, dzięki temu sos będzie jeszcze smaczniejszy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Saltimbocca alla Romana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki Saltimbocca alla RomanaRoladki Saltimbocca alla Romana

Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.