
Składniki
600 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Na każdy kawałek mięsa połóż po listku szałwii, następnie pozwijaj w roladki.
Krok 3
Każdą z roladek owiń szynką, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dodaj również posiekaną cebulę, smaż chwilę razem a następnie wlej 500 ml wrzącej wody, dodaj posiekaną natkę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr, który podkreśli smak dania. Całość zagotuj. Zmniejsz ogień i duś roladki jeszcze 10 min.
Krok 5
Na koniec dodawaj do sosu łyżkę masła cały czas mieszając.

Dobra rada:
Do sosu możesz dodać kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plastry, dzięki temu sos będzie jeszcze smaczniejszy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej