Roladki z łososia z kawiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z łososia z kawiorem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i oliwki posiekać w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać cebulkę i chwile podsmażyć. Dodać oliwki. Poddusić razem przez 3 minuty, dodać kawior i dokładnie wymieszać. Nadzienie kłaść na plasterkach łososia w zwijać w roladkę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim roladki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej