Roladki z łososia z kawiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z łososia z kawiorem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i oliwki posiekać w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać cebulkę i chwile podsmażyć. Dodać oliwki. Poddusić razem przez 3 minuty, dodać kawior i dokładnie wymieszać. Nadzienie kłaść na plasterkach łososia w zwijać w roladkę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim roladki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej