
Składniki
60 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i oliwki posiekać w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać cebulkę i chwile podsmażyć. Dodać oliwki. Poddusić razem przez 3 minuty, dodać kawior i dokładnie wymieszać. Nadzienie kłaść na plasterkach łososia w zwijać w roladkę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim roladki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej