Roladki z łososia z kawiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z łososia z kawiorem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

60 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i oliwki posiekać w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać cebulkę i chwile podsmażyć. Dodać oliwki. Poddusić razem przez 3 minuty, dodać kawior i dokładnie wymieszać. Nadzienie kłaść na plasterkach łososia w zwijać w roladkę. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim roladki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z łososia z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej