Roladki z szynki parmezańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki parmezańskiej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

20 plastrów

4 sztuki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na każdy plasterek szynki połóż kawałeczek sera, 1 suszony pomidor, zawiń.

Krok 2

Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około 5 minut.

Krok 3

Po wyjęciu posyp rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krokiety hetmańskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej