Roladki z szynki parmezańskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki parmezańskiej

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

20 plastrów

4 sztuki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na każdy plasterek szynki połóż kawałeczek sera, 1 suszony pomidor, zawiń.

Krok 2

Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około 5 minut.

Krok 3

Po wyjęciu posyp rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki parmezańskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej