
Składniki
1 pęczek
20 plastrów
4 sztuki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na każdy plasterek szynki połóż kawałeczek sera, 1 suszony pomidor, zawiń.
Krok 2
Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około 5 minut.
Krok 3
Po wyjęciu posyp rukolą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej