Roladki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
1221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

443 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

480 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

15 sztuk

100 mililitrów

7 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż i pokrój na cienkie paski.

Roladki z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Pomieszaj je z Fixem Knorr i zawiń w nie śliwki. Roladki zabezpiecz, przekuwając je wykałaczką. Całość umieść w nagrzanym do 200°C piekarniku i piecz przez 15 minut.

Roladki z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z ketchupem i wodą. Upieczone roladki podawaj z powstałym dipem meksykańskim.

Roladki z kurczaka  - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Renata Skruszeniec

    Renata Skruszeniec , 21.02.2017

    Wyszły trochę suche.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Skruszeniec

    Mirek Skruszeniec , 21.11.2016

    Robiłam i wyszły twarde.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Skruszeniec

    Mirek Skruszeniec , 21.11.2016

    Robiłam i wyszły twarde.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Skruszeniec

    Mirek Skruszeniec , 21.11.2016

    Robiłam i wyszły twarde.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z kurczaka Roladki z kurczaka

Szukasz ciekawej alternatywy dla kotletów z kurczaka? Spróbuj chrupiących roladek! Delikatne białe mięso łączy się w nich ze słodkimi suszonymi śliwkami oraz pikantnym sosem meksykańskim. Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Przekrój na pół piersi z kurczaka i pokrój na paski o takiej szerokości, jakiej chcesz otrzymać roladki. Obtocz w panierce i zawiń w każdą z nich suszoną śliwkę. Wybierz owoce bez pestek, duże i mięsiste. Jeśli lubisz inne, wykorzystaj je – dobrze smakować będą np. suszone morele. Zabezpiecz całość wykałaczkami i upiecz. Gotowe roladki powinny być delikatne i chrupiące. Następnie przygotuj sos meksykański. Jeśli lubisz naprawdę ostre smaki, dodaj do niego łyżeczkę pokrojonej drobno papryczki chili. Roladki serwuj jako danie obiadowe, z dodatkiem opiekanych ziemniaków albo frytek. Bardzo dobrze nadają się także jako przekąska na przyjęcie – wtedy podawaj je z kawałkami tortilli. Przygotuj do nich sałatkę np. z roszponki albo rukoli i pomidorków koktajlowych. Spróbuj!