
Składniki
2 sztuki
15 sztuk
100 mililitrów
7 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż i pokrój na cienkie paski.

Krok 2
Pomieszaj je z Fixem Knorr i zawiń w nie śliwki. Roladki zabezpiecz, przekuwając je wykałaczką. Całość umieść w nagrzanym do 200°C piekarniku i piecz przez 15 minut.

Krok 3
Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z ketchupem i wodą. Upieczone roladki podawaj z powstałym dipem meksykańskim.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z kurczaka
Szukasz ciekawej alternatywy dla kotletów z kurczaka? Spróbuj chrupiących roladek! Delikatne białe mięso łączy się w nich ze słodkimi suszonymi śliwkami oraz pikantnym sosem meksykańskim. Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste. Przekrój na pół piersi z kurczaka i pokrój na paski o takiej szerokości, jakiej chcesz otrzymać roladki. Obtocz w panierce i zawiń w każdą z nich suszoną śliwkę. Wybierz owoce bez pestek, duże i mięsiste. Jeśli lubisz inne, wykorzystaj je – dobrze smakować będą np. suszone morele. Zabezpiecz całość wykałaczkami i upiecz. Gotowe roladki powinny być delikatne i chrupiące. Następnie przygotuj sos meksykański. Jeśli lubisz naprawdę ostre smaki, dodaj do niego łyżeczkę pokrojonej drobno papryczki chili. Roladki serwuj jako danie obiadowe, z dodatkiem opiekanych ziemniaków albo frytek. Bardzo dobrze nadają się także jako przekąska na przyjęcie – wtedy podawaj je z kawałkami tortilli. Przygotuj do nich sałatkę np. z roszponki albo rukoli i pomidorków koktajlowych. Spróbuj!