
Składniki
10 plastrów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
6 sztuk
8 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Jajko ugotuj na twardo. Żółtko rozetrzyj z masłem i tuńczykiem.
Krok 4
Ogórki drobno posiekaj i dodaj do pasty.
Krok 5
Przygotowanym nadzieniem posmaruj plastry szynki i zwiń w ruloniki. Ułóż na półmisku, ozdób oliwkami, rzodkiewką z białkiem.
Krok 6
Zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki na ok 1 h.
Krok 1
Żelatynę namocz w minimalnej ilość zimnej wody. zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.
Krok 2
Po zagotowaniu dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie rozmieszaj. odstaw do całkowitego ostygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej