Składniki
10 plastrów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
6 sztuk
8 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Jajko ugotuj na twardo. Żółtko rozetrzyj z masłem i tuńczykiem.
Krok 4
Ogórki drobno posiekaj i dodaj do pasty.
Krok 5
Przygotowanym nadzieniem posmaruj plastry szynki i zwiń w ruloniki. Ułóż na półmisku, ozdób oliwkami, rzodkiewką z białkiem.
Krok 6
Zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki na ok 1 h.
Krok 1
Żelatynę namocz w minimalnej ilość zimnej wody. zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.
Krok 2
Po zagotowaniu dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie rozmieszaj. odstaw do całkowitego ostygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej