Roladki z szynki w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

10 plastrów

1 łyżeczka

6 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Jajko ugotuj na twardo. Żółtko rozetrzyj z masłem i tuńczykiem.

Krok 4

Ogórki drobno posiekaj i dodaj do pasty.

Krok 5

Przygotowanym nadzieniem posmaruj plastry szynki i zwiń w ruloniki. Ułóż na półmisku, ozdób oliwkami, rzodkiewką z białkiem.

Krok 6

Zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki na ok 1 h.

Krok 1

Żelatynę namocz w minimalnej ilość zimnej wody. zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

Krok 2

Po zagotowaniu dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie rozmieszaj. odstaw do całkowitego ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej