
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
10 plastrów
1 łyżeczka
6 sztuk
8 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Jajko ugotuj na twardo. Żółtko rozetrzyj z masłem i tuńczykiem.
Krok 4
Ogórki drobno posiekaj i dodaj do pasty.
Krok 5
Przygotowanym nadzieniem posmaruj plastry szynki i zwiń w ruloniki. Ułóż na półmisku, ozdób oliwkami, rzodkiewką z białkiem.
Krok 6
Zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki na ok 1 h.
Krok 1
Żelatynę namocz w minimalnej ilość zimnej wody. zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.
Krok 2
Po zagotowaniu dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie rozmieszaj. odstaw do całkowitego ostygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej