Roladki z szynki w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

10 plastrów

1 łyżeczka

6 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Jajko ugotuj na twardo. Żółtko rozetrzyj z masłem i tuńczykiem.

Krok 4

Ogórki drobno posiekaj i dodaj do pasty.

Krok 5

Przygotowanym nadzieniem posmaruj plastry szynki i zwiń w ruloniki. Ułóż na półmisku, ozdób oliwkami, rzodkiewką z białkiem.

Krok 6

Zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki na ok 1 h.

Krok 1

Żelatynę namocz w minimalnej ilość zimnej wody. zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

Krok 2

Po zagotowaniu dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie rozmieszaj. odstaw do całkowitego ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej