
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
10 plastrów
1 łyżeczka
6 sztuk
8 sztuk
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Jajko ugotuj na twardo. Żółtko rozetrzyj z masłem i tuńczykiem.
Krok 4
Ogórki drobno posiekaj i dodaj do pasty.
Krok 5
Przygotowanym nadzieniem posmaruj plastry szynki i zwiń w ruloniki. Ułóż na półmisku, ozdób oliwkami, rzodkiewką z białkiem.
Krok 6
Zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki na ok 1 h.
Krok 1
Żelatynę namocz w minimalnej ilość zimnej wody. zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.
Krok 2
Po zagotowaniu dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie rozmieszaj. odstaw do całkowitego ostygnięcia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej