Roladki z szynki w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki w galarecie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

10 plastrów

1 łyżeczka

6 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Jajko ugotuj na twardo. Żółtko rozetrzyj z masłem i tuńczykiem.

Krok 4

Ogórki drobno posiekaj i dodaj do pasty.

Krok 5

Przygotowanym nadzieniem posmaruj plastry szynki i zwiń w ruloniki. Ułóż na półmisku, ozdób oliwkami, rzodkiewką z białkiem.

Krok 6

Zalej tężejącą galaretą i włóż do lodówki na ok 1 h.

Krok 1

Żelatynę namocz w minimalnej ilość zimnej wody. zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr.

Krok 2

Po zagotowaniu dodaj namoczoną żelatynę i dokładnie rozmieszaj. odstaw do całkowitego ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik świąteczny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej