
Składniki
2 sztuki
150 gramów
250 mililitrów
4 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i barszcz czerwony Knorr. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron.
Krok 2
Na letnich naleśnikach kładziemy plasterki sera, cienką warstwę konfitury z cebuli i ciasno zawijamy w roladkę. Spinamy wykałaczką w kilku miejscach i kroimy na grube plastry. SMACZNEGo :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































