Roladki z naleśników z serem na słodko - przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki naleśnikowe z serem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

250 mililitrów

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i barszcz czerwony Knorr. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron.

Krok 2

Na letnich naleśnikach kładziemy plasterki sera, cienką warstwę konfitury z cebuli i ciasno zawijamy w roladkę. Spinamy wykałaczką w kilku miejscach i kroimy na grube plastry. SMACZNEGo :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki Chrzanowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej