Roladki z naleśników z serem na słodko - przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki naleśnikowe z serem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

250 mililitrów

4 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i barszcz czerwony Knorr. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć naleśniki z obu stron.

Krok 2

Na letnich naleśnikach kładziemy plasterki sera, cienką warstwę konfitury z cebuli i ciasno zawijamy w roladkę. Spinamy wykałaczką w kilku miejscach i kroimy na grube plastry. SMACZNEGo :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki naleśnikowe z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej