Roladki Chrzanowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Chrzanowe

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

15 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, zagotować i wystudzić. Jajka i ser zetrzeć na tarce, dodać cebulę i kukurydzę.

Krok 2

Majonez wymieszać z chrzanem ( jeśli ktoś lubi ostrzejszy smak można dać więcej chrzanu), dodać do sałatki i wymieszać

Krok 3

Na każdy plaster szynki dać łyżkę sałatki, zwinąć roladki. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej