
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
6 sztuk
15 dekagramów
20 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, zagotować i wystudzić. Jajka i ser zetrzeć na tarce, dodać cebulę i kukurydzę.
Krok 2
Majonez wymieszać z chrzanem ( jeśli ktoś lubi ostrzejszy smak można dać więcej chrzanu), dodać do sałatki i wymieszać
Krok 3
Na każdy plaster szynki dać łyżkę sałatki, zwinąć roladki. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej