Roladki Chrzanowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Chrzanowe

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

15 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, zagotować i wystudzić. Jajka i ser zetrzeć na tarce, dodać cebulę i kukurydzę.

Krok 2

Majonez wymieszać z chrzanem ( jeśli ktoś lubi ostrzejszy smak można dać więcej chrzanu), dodać do sałatki i wymieszać

Krok 3

Na każdy plaster szynki dać łyżkę sałatki, zwinąć roladki. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej