Roladki Chrzanowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki Chrzanowe

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

6 sztuk

15 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, zagotować i wystudzić. Jajka i ser zetrzeć na tarce, dodać cebulę i kukurydzę.

Krok 2

Majonez wymieszać z chrzanem ( jeśli ktoś lubi ostrzejszy smak można dać więcej chrzanu), dodać do sałatki i wymieszać

Krok 3

Na każdy plaster szynki dać łyżkę sałatki, zwinąć roladki. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki Chrzanowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej