Składniki
20 dekagramów
6 sztuk
15 dekagramów
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, zagotować i wystudzić. Jajka i ser zetrzeć na tarce, dodać cebulę i kukurydzę.
Krok 2
Majonez wymieszać z chrzanem ( jeśli ktoś lubi ostrzejszy smak można dać więcej chrzanu), dodać do sałatki i wymieszać
Krok 3
Na każdy plaster szynki dać łyżkę sałatki, zwinąć roladki. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej