Tortilla z Tudeli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

15 gramów

50 mililitrów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij stwardniałe końcówki i gotuj szparagi w osolonej wodzie. Następnie dokładnie odsącz.

Tortilla z Tudeli - Krok 1

Krok 2

Jaja ubij z przyprawą Knorr i serem kozim. Wylej na patelnię wysmarowaną oliwą.

Tortilla z Tudeli - Krok 2

Krok 3

W momencie, gdy jaja zaczną krzepnąć, ułóż ugotowane szparagi, a kiedy jaja będą całkowicie ścięte, wyłóż omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez kilka minut. Tortilla powinna być z zewnątrz sucha, a w środku soczysta.

Tortilla z Tudeli - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej