Tortilla z Tudeli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

96 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

50 mililitrów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij stwardniałe końcówki i gotuj szparagi w osolonej wodzie. Następnie dokładnie odsącz.

Tortilla z Tudeli - Krok 1

Krok 2

Jaja ubij z przyprawą Knorr i serem kozim. Wylej na patelnię wysmarowaną oliwą.

Tortilla z Tudeli - Krok 2

Krok 3

W momencie, gdy jaja zaczną krzepnąć, ułóż ugotowane szparagi, a kiedy jaja będą całkowicie ścięte, wyłóż omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez kilka minut. Tortilla powinna być z zewnątrz sucha, a w środku soczysta.

Tortilla z Tudeli - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej