
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
15 gramów
50 mililitrów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obetnij stwardniałe końcówki i gotuj szparagi w osolonej wodzie. Następnie dokładnie odsącz.

Krok 2
Jaja ubij z przyprawą Knorr i serem kozim. Wylej na patelnię wysmarowaną oliwą.

Krok 3
W momencie, gdy jaja zaczną krzepnąć, ułóż ugotowane szparagi, a kiedy jaja będą całkowicie ścięte, wyłóż omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez kilka minut. Tortilla powinna być z zewnątrz sucha, a w środku soczysta.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej