Tortilla z Tudeli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z Tudeli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

100 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

15 gramów

50 mililitrów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij stwardniałe końcówki i gotuj szparagi w osolonej wodzie. Następnie dokładnie odsącz.

Tortilla z Tudeli - Krok 1

Krok 2

Jaja ubij z przyprawą Knorr i serem kozim. Wylej na patelnię wysmarowaną oliwą.

Tortilla z Tudeli - Krok 2

Krok 3

W momencie, gdy jaja zaczną krzepnąć, ułóż ugotowane szparagi, a kiedy jaja będą całkowicie ścięte, wyłóż omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez kilka minut. Tortilla powinna być z zewnątrz sucha, a w środku soczysta.

Tortilla z Tudeli - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z Tudeli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej