
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
15 gramów
50 mililitrów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obetnij stwardniałe końcówki i gotuj szparagi w osolonej wodzie. Następnie dokładnie odsącz.

Krok 2
Jaja ubij z przyprawą Knorr i serem kozim. Wylej na patelnię wysmarowaną oliwą.

Krok 3
W momencie, gdy jaja zaczną krzepnąć, ułóż ugotowane szparagi, a kiedy jaja będą całkowicie ścięte, wyłóż omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez kilka minut. Tortilla powinna być z zewnątrz sucha, a w środku soczysta.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej